Σάββατο 17 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑμΕΑ
Νοθείες για τη χειραγώγησή τους

Με προκλητικό τρόπο η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (ΠΣΤ) που στηρίζεται απ' το ΠΑΣΟΚ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στερεί το δικαίωμα του αγωνιστικού συνδυασμού Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Συνεργαζόμενοι του ΠΣΤ να επικοινωνήσει με τα μέλη του Συνδέσμου μπροστά στις εκλογές στις 14 - 15 Νοέμβρη. Με πρόσχημα τα προσωπικά δεδομένα, στο Μητρώο Μελών που έδωσαν στους εκπροσώπους της παράταξης που το είχαν ζητήσει, πάνω απ' τα μισά ονόματα είναι χωρίς τηλέφωνα και διευθύνσεις.

Κόλπα νόθευσης της θέλησης των ΑμΕΑ γίνονται και μπροστά στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (ΠΟΝ) που θα γίνει στις 31 Οκτώβρη. Την περασμένη Κυριακή έγινε συνεδρίαση του ΔΣ για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων. Από ένα πρόχειρο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι καταστάσεις ψηφισάντων 15 οργανώσεων - μελών είναι χωρίς υπογραφές αυτών που εμφανίζονται ότι ψήφισαν. Την ίδια ώρα, μια ομάδα της ΠΟΝ που στηρίζεται απ' το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε άλλη ομάδα του ΠΑΣΟΚ ότι στις οργανώσεις τους έγιναν πλασματικές εκλογές - εμφανίζουν ότι έχουν ψηφίσει ανθρώπους που δεν ψήφισαν ποτέ. Χαρακτηριστικό της νοθείας είναι ότι στο Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευθέντων υπάρχουν δηλώσεις οκτώ μελών του Συλλόγου ότι δεν ψήφισαν ποτέ ενώ εμφανίζονται στις καταστάσεις ψηφισάντων σαν να έχουν ψηφίσει. Στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών εμφανίζεται ως ψηφίσαντας το στέλεχος της ΕΣΚ ΑμΕΑ και πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Λιβαδειάς, ο οποίος ουδέποτε ψήφισε στο Σύλλογο της Αθήνας αφού έχει αποχωρήσει απ' αυτόν απ' το 1997!

Παρά τις καταγγελίες και τα εμφανή στοιχεία νόθευσης η πλειοψηφία του ΔΣ της Ομοσπονδίας νομιμοποίησε αυτούς τους αντιπροσώπους. Το ... ενδιαφέρον είναι ότι πρόεδρος της ΠΟΝ είναι ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - στις πρόσφατες εκλογές - Γιώργος Καστρινάκης. Και οι συγκεκριμένες μεθοδεύσεις επιβεβαιώνουν πώς στήνονται οι μηχανισμοί χειραγώγησης των ΑμΕΑ και οικογενειών τους, αλλά και η... αλήθεια των διακηρύξεων του ΠΑΣΟΚ για το χτύπημα της διαφθοράς, το «νέο ήθος» διακυβέρνησης και άλλα... πράσινα άλογα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ