Σάββατο 17 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Σχεδιάζουν κλιμάκωση του αγώνα

Νέα κινητοποίηση για την επόμενη εβδομάδα αποφάσισαν σε χτεσινή κοινή συνεδρίαση τα σωματεία

«Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δε μας φοβίζουν και δε μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι. Μας πεισμώνει το δίκιο και η ανάγκη να παλέψουμε για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών εργασίας και ζωής». Αυτό διαμηνύουν με ανακοίνωσή τους, τα ταξικά συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που σε χτεσινή κοινή συνεδρίαση των προεδρείων τους, αποφάσισαν νέα αγωνιστική κινητοποίηση την ερχόμενη βδομάδα.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών και το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων με την ανακοίνωσή τους χαιρετίζουν τους εκατοντάδες εργαζόμενους άλλων κλάδων που έσπευσαν να συμπαραταχθούν στο πλευρό τους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυνε το ΠΑΜΕ, προτάσσοντας το πανίσχυρο όπλο της εργατικής αλληλεγγύης απέναντι στην κυβέρνηση και τις κατασταλτικές δυνάμεις.

Τα σωματεία ξεκαθαρίζουν προς «πάσα κατεύθυνση» ότι με τη δύναμη που τους δίνουν οι ίδιοι οι εργάτες, μέσα από μαζικές, συλλογικές διαδικασίες, θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την κλιμάκωση των δίκαιων αγώνων τους για το ψωμί των οικογενειών τους. Καταγγέλλουν τον υπουργό Εργασίας ο οποίος μετά το επικοινωνιακό του τρικ να τους περιμένει στην είσοδο του υπουργείου, στη συνέχεια αρνήθηκε να δεσμευτεί ακόμα και για το αίτημα της καταβολής των 1.500 ευρώ ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους εργαζόμενους και τους άνεργους της Ζώνης.

Καταγγέλλουν επίσης τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο, ο οποίος, την ίδια ώρα που ξυλοφόρτωναν τους εργάτες αυτός άνοιγε το «παζάρι» του νέου «κοινωνικού διαλόγου» και από πάνω με θράσος έφτασε στο σημείο - όπως αναφέρουν τα σωματεία - «να μιλήσει για υποκινούμενη κινητοποίηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ