Σάββατο 17 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ
Εγκλωβίζουν τους εργάτες της ΕΝΚΛΩ στην αδράνεια

Μετά τη ΦΑΝΚΟ, όπου η πλειοψηφία του σωματείου στήριξε την προσπάθεια απαγόρευσης περιοδείας του ΠΑΜΕ, το σωματείο στα «Κλωστήρια Γ'» καταψήφισε την αγωνιστική κάθοδο των εργαζομένων στην Αθήνα

Να εμποδίσουν με κάθε τρόπο τη συσπείρωση των εργατών στο ΠΑΜΕ προσπαθούν εργοδοσία και εργατοπατέρες (φωτ. από προχτεσινή παρέμβαση του ΠΑΜΕ στη ΦΑΝΚΟ)
Να εμποδίσουν με κάθε τρόπο τη συσπείρωση των εργατών στο ΠΑΜΕ προσπαθούν εργοδοσία και εργατοπατέρες (φωτ. από προχτεσινή παρέμβαση του ΠΑΜΕ στη ΦΑΝΚΟ)
Αποκαλύπτεται μέρα με τη ημέρα η πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός στα σχέδια και τις προσπάθειες της εργοδοσίας να σώσει την κερδοφορία της. Ενώ στον Ομιλο «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με «λουκέτα» και μαζικές απολύσεις που έχει ανακοινώσει η εργοδοσία, οι πλειοψηφίες των επιχειρησιακών σωματείων (πλειοψηφούν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) εξακολουθούν να προσπαθούν να κρατήσουν τους εργαζόμενους σε αδράνεια προκειμένου να περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας, για την οποία πρώτα φρόντισαν να εξασφαλίσουν 35 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση. Επιδίωξή τους είναι να κρατήσουν τους εργαζόμενους μακριά από τις ταξικές δυνάμεις που προσπαθούν να οργανώσουν τον αγώνα των κλωστοϋφαντουργών κόντρα στα συμφέροντα της εργοδοσίας και την πολιτική που υπηρετεί τον κάθε Λαναρά, ώστε να μείνουν τα εργοστάσια ανοιχτά, να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι, να μη χάσει κανείς τη δουλειά του, να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα.

Η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου «Γ» με επικεφαλής τον πρόεδρο Η. Χαρίση, εμπόδισε την κάθοδο των εργαζομένων στην Αθήνα την επόμενη Τρίτη. Από τους 5 στους 7 παρόντες του ΔΣ, πρόεδρος και αναπληρωτής γραμματέας (ΠΑΣΚΕ) ψήφισαν κατά, ο αντιπρόεδρος (ΔΑΚΕ) ψήφισε λευκό και μόνο τα άλλα δύο μέλη του ΔΣ ψήφισαν υπέρ. Θυμίζουμε ότι την επόμενη Τρίτη στο υπουργείο Εργασίας έχει καθοριστεί συνάντηση με τον υπουργό μετά από παρέμβαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, της ΟΕΚΙΔΕ και του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, και οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο.

Ετσι, εργαζόμενοι που 8 μήνες τώρα είναι απλήρωτοι και δε θέλουν να το βάλουν κάτω δέχονται την εξής συντονισμένη επίθεση: Από τη μια καθημερινά έχουν τους εκπροσώπους της εργοδοσίας να παίρνουν τηλέφωνα στα σπίτια και να τους τρομοκρατούν πως αν δεν αποδεχθούν τις απολύσεις θα μπει «λουκέτο» παντού. Από την άλλη έχουν τους εργατοπατέρες να τους συνιστούν «υπομονή», να τους βυθίζουν στην αδράνεια και την απογοήτευση. Μάλιστα, η πλειοψηφία του Σωματείου σπέρνει συγχύσεις στους εργαζόμενους σχετικά με την αποτελεσματικότητα της κινητοποίησης της επόμενης Τρίτης, εξαφανίζει τις ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου μέσα από το εργοστάσιο, πιέζει τους εργαζόμενους να μη στρατευθούν στον αγώνα μαζί με τους απολυμένους από τα εργοστάσια του Ομίλου που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ