Σάββατο 17 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΛΟΥ
Επιμένει στις 10 απολύσεις

Επιμένει στην απόλυση των 10 εργαζομένων στο δημοτικό κολυμβητήριο, ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης, παρά το γεγονός ότι οι απολυμένοι έχουν δικαιωθεί και από τη Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, οι 10 απολυμένοι, που διώχτηκαν στις 19 Οκτώβρη 2008 από την εργασία τους στην οποία απασχολούνταν επί 4 έως 5 χρόνια, έχουν δικαιωθεί δικαστικά δυο φορές και σε δυο βαθμούς, καθώς και το Πρωτοδικείο και το Εφετείο αποφάνθηκαν ότι η σύμβασή τους μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου και, επομένως, μπορούν να παραμείνουν στη δουλειά τους.

Ο δήμαρχος, επιδεικνύοντας μια απαράδεκτη και πεισματική επιμονή κι ακολουθώντας μια προκλητικά αντεργατική τακτική, ζήτησε από το ΔΣ του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΔΑΚ), να συνεδριάσει εκτάκτως και να πάρει απόφαση με την οποία να ζητάει η υπόθεση να πάει στον Αρειο Πάγο (!) με αίτημα να αρθεί η απόφαση του Εφετείου και ν' απολυθούν οριστικά οι εργαζόμενοι.

Δεν τα κατάφερε καθώς στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΑΚ, παραβρέθηκαν οι εργαζόμενοι και αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία και χρησιμοποιώντας πειστικά επιχειρήματα, έπεισαν τα μέλη του ΔΣ να απορρίψουν (με ψήφους 10 έναντι 3), την δημαρχιακή «απαίτηση». Μάλιστα, ο δήμαρχος υπέστη και νέα ήττα, αφού η «αίτησή» του προς το ΔΣ του ΕΑΚ να προχωρήσει σε νέα έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία θ' αλλάξει την απόφασή του, δε ευοδώθηκε...

Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος Βόλου, Αλ. Βούλγαρης, που διακρίνεται για την αντεργατική εμμονή και επιμονή, ανήκει στο κυβερνών κόμμα ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ