Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΝΟΤΟΣ ΓΚΑΛΕΡΙ»: Κινητοποίηση μπροστά από το κατάστημα, πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της δίωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε το επιχειρησιακό σωματείο απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων (πανελλαδικά ξεπερνούν τις δέκα). Στο πλευρό τους βρέθηκαν εργαζόμενοι άλλων εμπορικών επιχειρήσεων, αλλά και η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

«ΛΙΝΤΛ»: Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν σήμερα στις 10.30 π.μ., στην Επιθεώρηση Εργασίας Λαυρίου, οι εργαζόμενοι στην πολυεθνική «ΛΙΝΤΛ» μετά από κάλεσμα του επιχειρησιακού σωματείου, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης Ματίνας Μακρή, μητέρας τριών παιδιών. Την ίδια ώρα, υπάρχει στην Επιθεώρηση προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση.

«ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ», «ΝΤΙΑ»: Συνεχίζονται μέχρι και την Κυριακή οι αρχαιρεσίες στο Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ», «ΝΤΙΑ», καθημερινά 11 π.μ. - 5 μ.μ. (απαραίτητη η ταυτότητα και το βιβλιάριο ασθενείας), στα γραφεία του σωματείου (Σωκράτους 51, 5ος όροφος). Την Κυριακή, οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Επίσης την Κυριακή θα ολοκληρωθούν οι αρχαιρεσίες στο σύνολο των παραρτημάτων του σωματείου.

«ΑΣΠΙΣ»: Νέα κινητοποίηση έκαναν οι εργαζόμενοι στον Ομιλο «Ασπίς» χτες, έξω από το υπουργείο Οικονομίας, στο Σύνταγμα. Σε συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας, δε δόθηκε καμιά δέσμευση για τη διασφάλιση του δικαιώματός τους στη δουλειά.

ΕΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Την τρομοκράτηση των εργαζομένων που δυναμώνουν πολύμορφα η εργοδοσία και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου, μετά την εισαγγελική εντολή που στάλθηκε προχτές σε συνδικαλιστές της περιοχής για την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε έξω από το πολυκατάστημα «ΤΖΑΜΠΟ» στην περιοχή στις 7/2/09.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ