Σάββατο 31 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Σημαντική αύξηση των θυμάτων

ΓΕΝΕΥΗ.-- Σε τουλάχιστον 5.700 ανέρχονται διεθνώς οι νεκροί από τη «νέα γρίπη» αναφέρει ο τελευταίος απολογισμός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), σημειώνοντας ότι μόνον οι 700 έχουν σημειωθεί μέσα στην τελευταία βδομάδα.

Οι χώρες της βόρειας Αμερικής παραμένουν αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο καθώς μετρούν, απ' τον περασμένο Απρίλη, 4.175 νεκρούς. Δεύτερες σε αριθμό κρουσμάτων έρχονται χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού, όπου οι νεκροί ανέρχονται σε 1.070 έναντι 211 στην Ευρώπη.

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επικαλούμενος εμπειρογνώμονες σε θέματα ανοσολογίας, ανακοίνωσε ότι μία και μοναδική δόση του εμβολίου αρκεί για να υπάρξει προστασία από τη «νέα γρίπη» ακόμη και σε παιδιά άνω των 10 ετών. Παράλληλα, αξιωματούχοι του Οργανισμού υποστήριξαν πως οι περισσότεροι εμβολιασμοί έχουν αποδειχθεί, σε γενικές γραμμές, «ασφαλείς» πέρα από κάποιες παρενέργειες που ωστόσο παρατηρούνται και στους εμβολιασμούς κατά της εποχικής γρίπης.

Το ίδιο 24ωρο, η Ουκρανή πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των σχολείων και τη ματαίωση δημόσιων συγκεντρώσεων για τουλάχιστον τρεις βδομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ