Σάββατο 31 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Το ιμπεριαλιστικό πρόσχημα της «τρομοκρατίας»

Η κατάσταση για τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες στο Ουαζιριστάν του Πακιστάν έχει φτάσει στο απροχώρητο
Η κατάσταση για τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες στο Ουαζιριστάν του Πακιστάν έχει φτάσει στο απροχώρητο
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Στους 118 αυξήθηκαν τα θύματα αμάχων στην πλειοψηφία τους παιδιά, από το μακελειό στην αγορά της Πεσαβάρ του Πακιστάν, που προκλήθηκε μετά από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο την Τετάρτη, ενώ τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες και σορούς νεκρών στα συντρίμμια. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψή της στο Πακιστάν χτες, στη σκιά της πολύνεκρης επίθεσης, την οποία φρόντισε να εκμεταλλευθεί στο έπακρο, προκειμένου να ισχυροποιήσει τις πιέσεις της απέναντι στην κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ, απαιτώντας τη λήψη σκληρών μέτρων ενάντια στους «Ταλιμπάν, την τρομοκρατία και την "αλ Κάιντα"».

Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ επέρριψε ευθέως ευθύνες στην πακιστανική κυβέρνηση για την αδυναμία εντοπισμού των στελεχών της «αλ Κάιντα», τονίζοντας ότι το «Πακιστάν δεν πρόκειται ποτέ να απαλλαγεί από την τρομοκρατία αν δεν εξαρθρώσει την "αλ Κάιντα"»... Την ίδια στιγμή η Χ. Κλίντον απέφυγε να σχολιάσει και να απαντήσει στην κριτική για τις επιδρομές μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών σε περιοχές των φυλών του Πακιστάν.

Στο μεταξύ ο πακιστανικός στρατός ισχυρίστηκε ότι σκότωσε 14 «αντάρτες των Ταλιμπάν» χτες κοντά σε στρατιωτική βάση των Ταλιμπάν, στο Νότιο Ουαζιριστάν και πλησιάζει όλο και περισσότερο...

Οι επιθέσεις συνεχίζονται και στο Αφγανιστάν, όπου χτες εννιά άμαχοι έχασαν τη ζωή τους όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν δέχτηκε πλήγμα από βόμβα σε δρόμο. Παράλληλα χτες ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συγκάλεσε σύσκεψη στο Λευκό Οίκο με θέμα το Αφγανιστάν, τη στρατηγική, το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και τους πόρους, με τη συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών του αμερικανικού στρατού και τις πληροφορίες να θέλουν το στρατηγό Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ να ζητά περισσότερους από 40.000 άνδρες ενισχύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ