Σάββατο 31 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Στήριξη της Κούβας μετά την νέα διπλωματική νίκη στον ΟΗΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε το ΚΚ Ισραήλ για να καταγγείλει την στάση της κυβέρνησης

Από την καμπάνια της Κούβας. «ΟΧΙ στον αποκλεισμό»
Από την καμπάνια της Κούβας. «ΟΧΙ στον αποκλεισμό»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη έξω από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ από μέλη και οπαδούς του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισραήλ ενάντια στην αρνητική ψήφο που έδωσε η χώρα στην πρόσφατη ψηφοφορία που έγινε στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σχετικά με την άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ στην Κούβα. Συνολικά 187 χώρες - μέλη ψήφισαν υπέρ της άρσης του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλουν σχεδόν 50 χρόνια οι ΗΠΑ στο Νησί της Επανάστασης, ενώ κατά ψήφισαν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και το Παλάου και απείχαν η Μικρονησία και τα Νησιά Μάρσαλ.

Το ΚΚ Ισραήλ με ανακοίνωσή του σημειώνει πως με την στάση του αυτή, το Ισραήλ ουσιαστικά υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ΗΠΑ και δεν έχει μια δική του ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Προσθέτει επίσης πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της ΓΣ του ΟΗΕ ανέδειξε την συντριπτική αποτυχία της πολιτικής των ΗΠΑ, και τονίζει πως μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Μπάρακ Ομπάμα δεν έχει αλλάξει τίποτα στην σκληρή ακολουθούμενη πολιτική των ΗΠΑ, μια πολιτική που αποτελεί βασικό εμπόδιο στην ανάπτυξη της Κούβας.

Ανακοινώσεις για την διπλωματική νίκη της Κούβας ενάντια στον αποκλεισμό έχουν εκδώσει προς το παρόν το ΚΚ Καταλωνίας, το ΚΚ Παραγουάης, το ΚΚ Χιλής και άλλα κόμματα της Λατινικής Αμερικής.

  • Με τον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών, Μιγκέλ Ανχέλ Μορατίνος συναντήθηκαν την Τετάρτη στην Μαδρίτη η Αντριάνα Πέρες και η Ολγα Σαλανουέβα - σύζυγοι δύο εκ των πέντε Κουβανών, του Χεράρντο Ερνάντες και Ρενέ Γκονζάλες που βρίσκονται 11 χρόνια φυλακισμένοι στις ΗΠΑ επειδή ξεσκέπασαν επιθετικά σχέδια ενάντια στο Νησί της Επανάστασης. Ο ίδιος αρκέστηκε να εκφράσει την ανησυχία του για την κατάσταση των «πέντε» αλλά και των δύο συζύγων καθώς επανειλημμένα οι αμερικανικές αρχές έχουν αρνηθεί να τους χορηγήσουν βίζα για να επισκεφθούν τους συζύγους τους στις φυλακές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ