Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Αντιδρούν μόνο για την ασύρματη τηλεφωνία

Αποφασίστηκε απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα 

Πολύ μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων της ΔΕΗ, αλλά και συνολικά τα προβλήματα των εργαζομένων της χώρας, βρίσκεται η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η οποία σε προχτεσινό της Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα, μέρα που κατατίθενται οι προσφορές για τις άδειες σταθερής ασύρματης τηλεφωνίας, μόνο και αποκλειστικά λόγω του αποκλεισμού της ΔΕΗ. Βέβαια, είναι πανθομολογούμενο ότι η ΔΕΗ αποκλείεται από την ασύρματη σταθερή τηλεφωνία ελέω κυβερνητικής φιλομονοπωλιακής πολιτικής, ωστόσο, η συμμετοχή της ΔΕΗ ή όχι στην ασύρματη σταθερή τηλεφωνία, έχει ξεκάθαρο στόχο την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών μονοπωλιακών συμφερόντων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η Αγωνιστική Συνεργασία κατέθεσε συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης, καταγγέλλοντας πως οι σημερινές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί προκύπτουν από την απόφαση της κυβέρνησης, η οποία στηρίχτηκε από την υφιστάμενη πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ για την ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Εν προκειμένω, για το θέμα των τηλεπικοινωνιών, η Αγωνιστική Συνεργασία κατέθεσε πρόταση για αγώνα υπέρ της δημιουργίας ενιαίου φορέα τηλεπικοινωνιών, που θα αξιοποιεί στο μέγιστο τις τεχνολογικές δυνατότητες των επιχειρήσεων στη δραστηριότητα αυτή, υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Ομως, το κυρίαρχο ζήτημα, είναι ο αγώνας, ακόμα και αυτή τη στιγμή, κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, η οποία ιδιωτικοποίηση προδιαγεγραμμένα, θα επιφέρει χιλιάδες απολύσεις, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και καταπάτηση κεκτημένων, συλλογικών συμβάσεων κ.ά. Υπό αυτά, η Αγωνιστική Συνεργασία, πρότεινε να περιέχονται και αυτά τα αιτήματα στην απεργία της ερχόμενης Δευτέρας. Επίσης, πρότεινε να πραγματοποιηθεί απεργία και στις 28 του Νοέμβρη, την πρώτη μέρα συζήτησης του προϋπολογισμού, αλλά και άλλες κινητοποιήσεις στην κατεύθυνση ανατροπής αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ