Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΔ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Ξανανοίγει και η πρεσβεία των ΗΠΑ...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Τον Ιούνη του 2001 θα λειτουργήσει ξανά με πλήρες προσωπικό η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βελιγράδι, ανακοίνωσε χτες ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, Γουίλιαμ Μοντγκόμερι.

Η δήλωση Μοντγκόμερι έγινε χτες στη διάρκεια συνάντησης εκπροσώπων του Αμερικανο-γιουγκοσλαβικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στις αίθουσες του Σερβικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Βελιγράδι. Εκεί, ο Μοντγκόμερι ανήγγειλε και ότι η κυβέρνησή του θα χορηγήσει σε Σερβία και Μαυροβούνιο έκτακτη οικονομική βοήθεια περίπου 50 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ εξέφρασε και την ελπίδα πως το αμερικανικό κογκρέσο θα ψηφίσει και ένα επιπρόσθετο πακέτο ύψους 189 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δηλώσεις Μοντγκόμερι επιβεβαίωσαν χτεσινό σχετικό δημοσίευμα της ημερήσιας εφημερίδας «ΝΤΑΝΑΣ», που έγραψε πως μέλη της αμερικανικής πρεσβείας στη Βουδαπέστη επισκέφθηκαν γι' αυτό το σκοπό, την περασμένη βδομάδα το Βελιγράδι, όπου επιθεώρησαν όλα τα κτίρια που στέγαζαν την αμερικανική διπλωματική αποστολή μέχρι το Μάρτη του '99, οπότε άρχισαν οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ