Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΙΑ
Το μυστήριο περιπλέκεται

Απο την διαδικασία ανάσυρσης των θυμάτων

Associated Press

Απο την διαδικασία ανάσυρσης των θυμάτων
ΚΑΠΡΟΥΝ.-

Ερευνητές της σήμανσης που διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα στον «οδοντωτό» σιδηρόδρομο στην Αυστρία, αποκάλυψαν χτες ότι εντόπισαν ένα στοιχείο που μπορεί να προκάλεσε τη φωτιά και το θάνατο τουλάχιστον 159 ανθρώπων: μία «ελαιώδη ουσία», που μπορεί να ανήκει σε λιπαντικό. Ωστόσο, οι αρχές αρνήθηκαν να διευκρινίσουν τι ακριβώς είναι αυτή η ουσία και από πού μπορεί να προήλθε, δίνοντας νέες διαστάσεις στην τραγωδία του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό Κρίστιαν Τις, η ουσία αυτή αναλύεται χημικά στα εργαστήρια της Σήμανσης και μοιάζει να αντιστοιχεί σε λιπαντικό μηχανής. «Φαίνεται σαν να εκχυλίστηκε από το όχημα», είπε στους δημοσιογράφους.

Παρά την ανακάλυψη του στοιχείου αυτού, δεν υπάρχει επίσημη εξήγηση του δυστυχήματος, ενώ το γραφείο του εισαγγελέα του Σάλτσμπουργκ διερευνά την υπόθεση και δεν έχει αποφασίσει αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη.

Αλλο ένα στοιχείο που ανέκυψε χτες, ήταν η ανακοίνωση από Γερμανούς επιζώντες του δυστυχήματος, ότι άκουσαν δύο εκρήξεις στο τούνελ, λίγο αφ' ότου είχαν καταφέρει να βγουν και να τρέξουν περίπου 200 μέτρα από το συρμό.

Οι εργαζόμενοι στα συνεργεία αποκομιδής συνέχιζαν στο μεταξύ χτες να ψάχνουν εκατοστό με εκατοστό το τούνελ, προσπαθώντας να βρουν στοιχεία που θα βοηθήσουν στην αναγνώριση των θυμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ