Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέες διαδηλώσεις για τα καύσιμα

Από τις χτεσινές κινητοποιήσεις

Associated Press

Από τις χτεσινές κινητοποιήσεις
ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Παρά την οργανωμένη εκστρατεία προπαγάνδας εναντίον τους και τα «χτυπήματα κάτω από τη μέση» -π.χ. με τη δήλωση κυβερνητικών στελεχών περί «ανήθικης κινητοποίησης» λόγω των πλημμυρών- οι διαδηλωτές που απαιτούν μείωση της φορολογίας και άρα της τιμής των καυσίμων συγκεντρώθηκαν χθες στο Λονδίνο.

Παρά το ότι η μαζικότητα δεν ήταν η αναμενόμενη, οι διοργανωτές είπαν στο BBC πως είναι ικανοποιημένοι με τη συμμετοχή. Εκατοντάδες φορτηγά, τρακτέρ και ταξί, μαζί με άλλα οχήματα, κινήθηκαν στο Εδιμβούργο και στο Λονδίνο, χωρίς να αποκλείσουν τους δρόμους.

Ο Ντέιβιντ Χάντλεϊ, επικεφαλής του Λαϊκού Λόμπι για τα Καύσιμα, μιας οργάνωσης - ομπρέλας που εκπροσωπεί διαδηλωτές, δήλωσε μετά την επίδοση σχετικού κειμένου στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, όπου κατοικεί ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ότι οι διαδηλώσεις θα επαναληφθούν το Γενάρη, «αν η κυβέρνηση δε μας ακούσει».

Η χθεσινή διαδήλωση ήρθε μετά την πάροδο της προθεσμίας των 60 ημερών που είχαν θέσει το Σεπτέμβρη, για τη μείωση της τιμής των καυσίμων.

Πολλοί ταξιτζήδες του Λονδίνου επέδειξαν αλληλεγγύη με τους διαδηλωτές συνοδεύοντάς τους ως το Χάιντ Παρκ.

Η κυβέρνηση Μπλερ, ωστόσο, επιμένει στην άρνησή της να μειώσει κατά 26 πένες το φόρο επί των καυσίμων. Στέλεχος της κυβέρνησης επρόκειτο να συναντηθεί αργά χθες βράδυ με εκπροσώπους των διαδηλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ