Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βιάζεται για νέα αντιασφαλιστικά μέτρα

Πρεμούρα έχει πιάσει την κυβέρνηση να προωθήσει τα αντιασφαλιστικά της σχέδια. Χτες ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος σε συνέντευξη στο ραδιοσταθμό «ΘΕΜΑ 98,9», έκανε σαφές ότι η Κοινωνική Ασφάλιση βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της κυβερνητικής ατζέντας.

«Τώρα, όχι σε δυο χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι «οι αναβολές τόσων ετών υπήρξαν ζημιογόνες»! Και αυτό λέγεται, τη στιγμή που την τελευταία δεκαετία, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατ' επανάληψη ψήφισαν σωρεία αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων που χτύπησαν τα ασφαλιστικά δικαιώματα ετών εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών. Ζημιογόνες για τους ασφαλισμένους δεν ήταν οι ανύπαρκτες αναβολές μέτρων - όπως ισχυρίζεται ο Α. Λοβέρδος - αλλά τα υπαρκτά και επώδυνα μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις.

Μάλιστα ως επιχείρημα αυτής της αναγκαιότητας να «ανοίξει το Ασφαλιστικό», ο υπουργός φέρνει τη «μαύρη τρύπα» που όψιμα ανακάλυψε στα οικονομικά των Ταμείων η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. «Δεν μπορεί να μείνει κλειστό (σ.σ. το Ασφαλιστικό) γιατί όταν ο προϋπολογισμός θα πρέπει να προβλέπει ότι ο φορολογούμενος θα καλύπτει όχι τις τακτικές ενισχύσεις τις νομοθετημένες του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά τα ανοίγματά του, τα έκτακτα ανοίγματά του...». Μόνο που η κυβέρνηση δε λέει ότι αυτές οι «θεσμοθετημένες» ενισχύσεις έγιναν με δικό της νόμο το 2002 και «από χέρι» καταδίκαζαν το ΙΚΑ και άλλα Ταμεία στην υποχρηματοδότηση. Πολύ περισσότερο που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά αναγνώριζε ότι το κράτος δεν αποδίδει ούτε τις θεσμοθετημένες εισφορές, τις οποίες δεν έδινε η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως ακριβώς κάνει τώρα και το ίδιο, αλλά βλέπει μόνο «μαύρες τρύπες».

Το ΠΑΣΟΚ δεν πρωτοτυπεί, ακολουθεί τη γνωστή γραμμή της κινδυνολογίας με τα ελλείμματα, όπως έκανε και η ΝΔ και προετοιμάζει το νέο αντιασφαλιστικό πακέτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ