Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«OLYMPIC AIR»
Αρχισαν κιόλας οι απολύσεις

Πριν καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών για την οριστική παράδοση του πρώην ομίλου της «Ολυμπιακής» στον Α. Βγενόπουλο και πριν κοπάσει ο απόηχος των ευχαριστιών του επιχειρηματία σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και προσωπικά προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, η εργοδοσία ξεκίνησε ήδη να απολύει εργαζόμενους, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

«Οι απολύσεις είναι οι πρώτες συνέπειες της ιδιωτικοποίησης και η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο σκληρή για τους εργαζόμενους. Γι' αυτό η οργάνωση των εργαζομένων, ο προσανατολισμός του συνδικαλιστικού κινήματος και η παρέμβασή του στις νέες σύνθετες καταστάσεις είναι ζωτικής σημασίας και καθοριστικός για το αύριο. Είναι επίσης αναγκαίο οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση και τη δράση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών στο χώρο τους, της ΟΣΠΑ και των σωματείων μελών της, που ουσιαστικά στήριξαν, συναίνεσαν και διευκόλυναν την ιδιωτικοποίηση και άφησαν στο έλεος της εργοδοσίας την πλειοψηφία των εργαζομένων», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους «να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την προσπάθεια ανασύστασης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος σε διαφορετική απ' ό,τι σήμερα βάση, για να γίνει το συνδικάτο αποκούμπι των εργαζομένων και κυματοθραύστης των αντεργατικών επιλογών κυβέρνησης και εργοδοσίας. Για να σταματήσουν και τις απολύσεις, αλλά και τα χειρότερα που έρχονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ