Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Διαδήλωσαν χτες στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται αύριο οι περιφερειακές κινητοποιήσεις

Συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου πραγματοποίησαν χτες βράδυ οι οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των περιφερειακών κινητοποιήσεων που οργανώνει η Ομοσπονδία του κλάδου για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στις κατασκευές. Κινητοποιήσεις που βάζουν στο επίκεντρο την ουσιαστική προστασία των ανέργων, αλλά και την ανάπτυξη του τομέα των Κατασκευών για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και θα κορυφωθούν με την πανοικοδομική πανελλαδική απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης Βασίλης Ρέβας ανέφερε ότι η ανεργία των οικοδόμων στη Θεσσαλονίκη αγγίζει το 50%, τα εργοτάξια και τα γιαπιά έχουν μετατραπεί σε κρεματόρια και κάλεσε τους εργαζόμενους στις κατασκευές να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα. «Δε φτάνει η αγανάκτηση, χρειάζεται να πούμε τώρα ότι δεν πάει άλλο. Να μη δείξουμε καμία αναμονή, καμία εμπιστοσύνη, σε όσους σταθερά και με συνέπεια χτυπούν τα δικαιώματα των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Ο αγώνας πρέπει να οδηγεί σε σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική, με την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

Αύριο Πέμπτη, περιφερειακές κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Στην Αθήνα οι οικοδόμοι ανταμώνουν στην πλατεία Κάνιγγος στις 6.30 μ.μ. ενώ για την καλύτερη οργάνωση της πάλης το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 22 Νοέμβρη στις 9 π.μ., στο θέατρο «Βεάκη» (Στουρνάρη 32).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ