Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
«Στον αέρα» εδώ και 11 μήνες

Το ξεπούλημα των σφαγείων της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου σε ιδιώτη και την επίθεση που αυτό συνεπάγεται στα δικαιώματά τους κατήγγειλαν κατά τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εδώ και 11 μήνες απολυμένοι εργαζόμενοι της επιχείρησης. Στο πλευρό τους, βρέθηκε ο Ν. Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα για δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την παράδοση των συνεταιριστικών σφαγείων από την «πράσινη» ηγεσία της ΕΑΣ Αγρινίου στον επιχειρηματία Γ. Αϋφαντή, εκείνος απαίτησε από τους περίπου 30 εργαζόμενους, είτε να δεχτούν να πληρώνονται με μισθούς κατώτερους της σύμβασης εργασίας, είτε να φύγουν από την επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι αντιστάθηκαν στην παραβίαση των κεκτημένων τους, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να τους πετάξει στο δρόμο. Εδώ και 9 μήνες, με την ολόπλευρη στήριξη του ΕΚ Αγρινίου και του ΠΑΜΕ, αγωνίζονται ενάντια στον εργοδοτικό εκβιασμό και πλέον καλούν την κυβέρνηση να πάρει σαφή θέση απέναντι στο πρόβλημα. Χτες, η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δε δεσμεύτηκε για τίποτα και είπε ότι μέχρι σήμερα θα απαντήσει για το θέμα της μεταβίβασης των σφαγείων.

Ο Ν. Μωραΐτης κάλεσε τους εργαζόμενους «να συνεχίσουν τον αγώνα και συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δουλειά τους, αλλά και να καταδικάσουν πολιτικά όλους εκείνους που ξεπουλάνε την περιουσία του ελληνικού λαού, εν προκειμένω την περιουσία των αγροτοκτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου. Μόνο ο ενωτικός αγώνας μπορεί να φέρει αποτέλεσμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ