Κυριακή 15 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καθολικές ανατροπές σε όλα τα μέτωπα

Οι γενικές κατευθύνσεις της επίθεσης σε εργασιακά, Ασφαλιστικό, Υγεία, Παιδεία και οικονομία καταλήχθηκαν σε διυπουργική σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή

Αντιλαϊκή επέλαση σε κάθε πτυχή της ζωής των λαϊκών στρωμάτων ετοιμάζει η κυβέρνηση, προωθώντας το αμέσως επόμενο διάστημα μέσω νομοσχεδίων συνολικές ανατροπές στο Ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, στην Παιδεία στην Υγεία και την οικονομία.

Τις κεντρικές κατευθύνσεις έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Βουλή. Συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη, ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Δ. Ρέππας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

Στην εισηγητική του τοποθέτηση σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και στην ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι χρειάζονται «ανατροπές εδώ και τώρα σε όλα τα μέτωπα», θέτοντας στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης την εφαρμογή νέου γύρου καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που σε συνδυασμό με τις δραστικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες που ήδη έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση και την φοροεπιδρομή που έχει εξαγγείλει, θα χτυπήσει βάναυσα τα λαϊκά δικαιώματα και το εισόδημα.

«Χρειάζεται διάλογος για να ανοίξουν όλα τα θέματα», τόνισαν κυβερνητικά στελέχη, μεταφέροντας το κλίμα της σύσκεψης. Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει μέσω των στημένων «κοινωνικών διαλόγων» να υφαρπάξει τη λαϊκή συναίνεση για την εφαρμογή των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων. Πίσω από την επιχείρηση χειραγώγησης των λαϊκών συνειδήσεων, κρύβεται η δεδηλωμένη απόφαση της κυβέρνησης να επιτεθεί στο σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως ακριβώς αυτά καθορίστηκαν στις πρόσφατες συνόδους των οργάνων της ΕΕ.

«Οι αλλαγές θα γίνουν γιατί έτσι έχει αποφασίσει η κυβέρνηση και γιατί πρέπει να προχωρήσει η χώρα», δήλωναν συνεργάτες του πρωθυπουργού, αμέσως μετά τη συνεδρίαση, φανερώνοντας τους αντιδραστικούς τους σχεδιασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ