Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
Από σήμερα στο Περού

Ξεκινούν σήμερα στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, οι εργασίες της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για την Εργαζόμενη Νεολαία που διοργανώνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Οι εργασίες της συνδιάσκεψης θα ολοκληρωθούν μεθαύριο Παρασκευή 20 Νοέμβρη, με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από περισσότερες από 26 χώρες. Η συνδιάσκεψη στόχο έχει να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα βάρδια της εργατικής τάξης και αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων πρωτοβουλιών της ΠΣΟ, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της αγωνιστικά και ταξικά προσανατολισμένης δράσης των εργαζομένων σε κάθε χώρα.

Στη συνδιάσκεψη συμμετέχει και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, που αναχώρησε χτες από την Ελλάδα, με στόχο να παρέμβει για την αναγκαιότητα πολιτικοποίησης και οργάνωσης της εργαζόμενης νεολαίας σε αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση. Με στόχο άλλωστε την παραπέρα ενίσχυση της σχεδιασμένης παρέμβασης στην εργαζόμενη νεολαία, από τη συνδιάσκεψη θα αναδειχθεί Γραμματεία Νέων.

Να σημειωθεί πως η κυβέρνηση του Περού έχει αρνηθεί να χορηγήσει VISA σε 20 συνδικαλιστές κυρίως από χώρες της Ασίας και της Αφρικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ