Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Δράση για την οργάνωση των γυναικών

Να γίνει υπόθεση κάθε συνδικάτου η ανάδειξη των σύνθετων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες

Την επιτακτική ανάγκη της ιδιαίτερης και συστηματικής δουλειάς για την καλύτερη οργάνωση των εργαζόμενων γυναικών, στην οποία επιβάλλεται να προσανατολιστούν με μεγαλύτερη επιμονή τα συνδικάτα, μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου αναδεικνύει η δράση που ξεδιπλώνει η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Γραμματεία, όπως αποφάσισε και σε πρόσφατη συνεδρίασή της, αφού συζήτησε την κατάσταση και τα προβλήματα των εργαζόμενων γυναικών σχεδιάζει πολύ συγκεκριμένα το άνοιγμά της στους χώρους δουλειάς με περιοδείες, συσκέψεις, όσο και με κοινές εκδηλώσεις με τις επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ στις συνοικίες. Δείκτη σε αυτή τη σημαντική δουλειά θα αποτελέσει η μαζική συμμετοχή των γυναικών στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 24/11, αλλά και η επιτυχία της συγκέντρωσης που διοργανώνει η Γραμματεία Γυναικών στις 30/11.

Βασική προϋπόθεση σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί η ίδια η δουλειά που πρέπει να ανοίξουν τα ταξικά συνδικάτα. Οπως επισημαίνει η Γραμματεία, είναι απαραίτητη η συγκρότηση γυναικείων επιτροπών όπου δεν υπάρχουν και η καλύτερη λειτουργία αυτών που υπάρχουν, οι οποίες θα πάρουν πρωτοβουλίες και θα σχεδιάσουν το δικό τους αγωνιστικό πρόγραμμα. Ηδη, πλώρη για το ξεδίπλωμα αυτής της δουλειάς βάζει το κλαδικό Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων, του οποίου η Επιτροπή Γυναικών συνεδριάζει σήμερα. Πρόκειται άλλωστε για ένα χώρο όπου απασχολούνται χιλιάδες γυναίκες με την εργοδοσία να τις ξεζουμίζει στην κυριολεξία, εφαρμόζοντας κάθε μορφή ελαστικής εργασίας (μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συμβάσεις μιας μέρας), καταπατώντας τις ΣΣΕ, εντατικοποιώντας τη δουλειά κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ