Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιμένουν στην ποινικοποίηση των αγώνων

Σε απολογία στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης καλούνται στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, για τις κινητοποιήσεις που έγιναν το Γενάρη του 2009 στα καταστήματα της πολυεθνικής ΤΖΑΜΠΟ, με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενου. Εχουν κληθεί σε απολογία ο Δημήτρης Κρεωνάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Δαμιανός Κουκοράβας, γραμματέας της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ και άλλα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, όπως ο Χρήστος Τρέλλης, η Ευδοκία Βλισίδου, ο Αλέκος Σταυρίδης, η Φανή Τρέλλη, η Τασία Καρσάκου και ο Μανώλης Λυρώνης, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το φετινό καλοκαίρι.

Στη μήνυση που κατατέθηκε, αναφέρεται πως οι διαδηλωτές φώναζαν υβριστικά συνθήματα όπως «Οχι στις απολύσεις όχι στην τρομοκρατία», ότι «απέκλεισαν την είσοδο του καταστήματος» και «διένειμαν φυλλάδια στους πελάτες δημιουργώντας αναρχία».

«Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας επίθεσης στο εργατικό κίνημα και στρέφεται συνολικά κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να δώσουν περήφανη ταξική αγωνιστική απάντηση. «Η απόκρουση των αντεργατικών μέτρων συνδέεται με την απόκρουση της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής. Η εργατική τάξη, το λαϊκό κίνημα πρέπει να απαντήσει με ταξική αλληλεγγύη, ανυποχώρητο αγώνα, με ανασύνταξη και αντεπίθεση. Εχει τη δύναμη να τα αντιπαλέψει και να τα ανατρέψει. Αδικες και παράνομες είναι οι απειλές και οι απολύσεις των καπιταλιστών και όχι ο αγώνας της εργατικής τάξης για τα δικαιώματά της», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ