Κυριακή 22 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Κάλεσμα για συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτών στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

«Οι εξευτελιστικές τιμές που μας δίνουν οι εμποροβιομήχανοι για να παίρνουν τα προϊόντα μας, είναι το ίδιο με τις χαμηλότερες αμοιβές που δίνουν για την εργατική δύναμη. Η απούλητη παραγωγή μας και οι εκβιασμοί είναι το ίδιο με την απλήρωτη δουλειά των εργαζομένων και με τον εκβιασμό της απόλυσης, που επιβάλλει το κεφάλαιο για να έχει ακόμη μεγαλύτερα κέρδη, από τη στυγνότερη εκμετάλλευση. Γι' αυτό κοινή πρέπει να είναι η δράση ενάντια στους εκμεταλλευτές μας». Αυτά αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, η ΠΑΣΥ με ανακοίνωση - κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες για συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 24 Νοέμβρη. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) χαιρετίζει και συμμετέχει στον αγώνα της εργατικής τάξης που στη φάση αυτή εκφράζεται με τις συγκεντρώσεις στις 24 του Νοέμβρη σε όλη τη χώρα που οργανώνει το ΠΑΜΕ.

Οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες έχουν κοινά προβλήματα με τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, που δημιουργούνται από την αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μάς αφορά όλους, πολύ περισσότερο τους φτωχούς αγρότες που για να ζήσουν τις οικογένειές τους εργάζονται και ως εργάτες. Η πολιτική που διασφαλίζει και αυγαταίνει τα κέρδη των επιχειρηματιών τους εκμεταλλεύεται τριπλά, και ως αγρότες, και ως εργάτες, και ως καταναλωτές.

Κοινός αντίπαλος κοινή πάλη

Οι εξευτελιστικές τιμές που μας δίνουν οι εμποροβιομήχανοι για να παίρνουν τα προϊόντα μας, είναι το ίδιο με τις χαμηλότερες αμοιβές που δίνουν για την εργατική δύναμη. Η απούλητη παραγωγή μας και οι εκβιασμοί είναι το ίδιο με την απλήρωτη δουλειά των εργαζομένων και με τον εκβιασμό της απόλυσης, που επιβάλλει το κεφάλαιο για να έχει ακόμη μεγαλύτερα κέρδη, από τη στυγνότερη εκμετάλλευση.

Γι' αυτό κοινή πρέπει να είναι η δράση ενάντια στους εκμεταλλευτές μας.

Η ΠΑΣΥ προειδοποίησε και αγωνίστηκε να μην περάσει η ΚΑΠ που ξεκληρίζει, που βγάζει στο περιθώριο τη φτωχομεσαία αγροτιά και συνεχίζει αυτόν τον αγώνα. Καμιά αυταπάτη, κανένας εφησυχασμός. Η επίθεση στο εισόδημα και στο ασφαλιστικό αφορά και την αγροτιά.

Η πρόσφατη εμπειρία από τους αγροτικούς αγώνες μάς διδάσκει ότι γίνονται πιο αποτελεσματικοί και έχουν προοπτική οι αγώνες που γίνονται από κοινού με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους. Παλεύουμε μαζί και διεκδικούμε να παράγουμε καλά ποιοτικά και φτηνά τρόφιμα που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού μας. Να προστατεύεται η ντόπια παραγωγή και να καλύπτει τις διατροφικές μας ανάγκες. Το μπορούμε.

Κοινά είναι τα αιτήματα για δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.

Η ΠΑΣΥ καλεί σε παναγροτικό συναγερμό τους αγροτικούς συλλόγους, τις ομοσπονδίες, τις επιτροπές αγώνα, τη μικρή και φτωχομεσαία αγροτιά. Να συμμετέχουν δραστήρια με τα αγροτικά αιτήματα, με τα κοινά αιτήματα εργατών - αγροτών στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα στις 24 Νοέμβρη που οργανώνει το ΠΑΜΕ. Για την απόκρουση της ολομέτωπης επιθετικότητας των δυνάμεων του κεφαλαίου.

Νοέμβρης 2009»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ