Σάββατο 21 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καμιά συμμετοχή στην «αντιπυραυλική ασπίδα»

Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό κατέθεσαν βουλευτές του Κόμματος

Να απορριφθεί οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας στην αντιπυραυλική ασπίδα που στήνουν στην ευρύτερη περιοχή οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, απαιτεί το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας οι βουλευτές του Κόμματος Σπύρος Χαλβατζής, Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος και Βέρα Νικολαΐδου.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται: «Οπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλου και του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτη, η ελληνική κυβέρνηση αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για συμμετοχή της χώρας μας στην "αντιπυραυλική ασπίδα", που στόχο έχει να βοηθήσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή.

Οι τοποθετήσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά την "αντιπυραυλική ασπίδα" σε συνδυασμό με την προσπάθεια να υποβαθμίσει το ζήτημα και να καθησυχάσει την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που συνεπάγεται η συμμετοχή και η παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ενώ είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται να εντάξουν στην αντιπυραυλική ασπίδα και την περιοχή του Αιγαίου, εύλογα δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό για τη στάση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα, αν θα αποκλείσει «την όποια συμμετοχή της χώρας μας στα επικίνδυνα και τρομοκρατικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την "αντιπυραυλική ασπίδα", όπως απαιτεί το αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό κίνημα και ο φιλειρηνικός λαός της χώρας μας;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ