Σάββατο 21 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνέχεια στο αντικομμουνιστικό δηλητήριο της ΕΤ1

Το Γ' μέρος της εκπομπής της ΕΤ-1 για το σοσιαλισμό, που προβλήθηκε χτες το βράδυ, δε θα μπορούσε να παρεκκλίνει από τον αρχικό του σκοπό. Να παρελάσουν δηλαδή διάφοροι απολογητές του καπιταλισμού, πολλοί εκ των οποίων λυσσομανούν σε κάθε ευκαιρία κατά του σοσιαλισμού, του κομμουνισμού, των κατακτήσεών του, της προσφοράς του στον 21ο αιώνα, της σοβιετικής εξουσίας και των σοσιαλιστικών κρατών.

Χτες, ο δημοσιογράφος του ΒΗΜΑΤΟΣ Γιάννης Μαρίνος είπε ότι «ο Λένιν είχε 6-7 λιμουζίνες και μία Ρολς Ρόις» για να συκοφαντήσει τον ηγέτη των μπολσεβίκων και να υποστηρίξει ότι αυτό που τον ενδιέφερε ήταν ο προσωπικός του πλουτισμός. Εμείς απλά υπενθυμίζουμε ότι η εφημερίδα στην οποία εργάζεται, το ΒΗΜΑ, στις 15 Μάρτη 2007 δημοσίευσε το εξής ρεπορτάζ με τίτλο «Εκπλήξεις στο γκαράζ του Κρεμλίνου»: «Ως και αυτός ο πατέρας της επανάστασης των Μπολσεβίκων, ο Λένιν, είχε αδυναμία σε μια Ρολς Ρόις, το αγλάισμα της πλουτοκρατίας (...) Η αρχική ιδέα για μια συλλογή πολυτελών αυτοκινήτων ήταν του τσάρου Νικόλαου Β' ο οποίος πριν από έναν αιώνα αποφάσισε να μετατρέψει σε γκαράζ ένα τμήμα των στάβλων των ανακτόρων της Αγίας Πετρούπολης. Εκεί συγκέντρωσε τα πιο ακριβά δημιουργήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας της εποχής του, μια συλλογή που πέρασε στα χέρια των ηγετών της επανάστασης». Το γεγονός λοιπόν της μετακίνησης στελεχών του ΚΚΣΕ με τα αυτοκίνητα που υπήρχαν από την περίοδο των τσάρων, κατά τον Γ. Μαρίνο, μεταφράζεται σε... πόθο για πλουτισμό του Λένιν. Η αυτογελοιοποίηση σε όλο της το μεγαλείο.

Ακούστηκαν κι άλλα στη χτεσινή εκπομπή. Ο Ηλίας Κατσούλης, καθηγητής πολιτικής κοινωνιολογίας, μίλησε για τα «18.000.000 νεκρών την περίοδο της αποκουλακοποίησης επί Στάλιν» και τις «εκτελέσεις μπολσεβίκων από τον Στάλιν». Πέρα από τα αναμασήματα άλλων ομοίων του(τώρα πώς να τον πεις καθηγητή πράμα ψεύτη, συκοφάντη, προκάτορα ή αμαθή;), χωρίς το παραμικρό στοιχείο, αφού ακόμη και την περίοδο του λιμού οι θάνατοι απ'αυτόν ήταν μερικές χιλιάδες, ούτε καν εκατομύριο, αναφέρεται σε μια περίοδο όπου, οι κουλάκοι που σαμποτάριζαν τη σοβιετική εξουσία γιατί τους αφαιρούσε τον πλουτισμό από την εκμετάλλευση ξένης εργασίας, είτε έκρυβαν είτε ακόμη έκαιγαν την παραγωγή, και τη σοδειά, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός να λιμοκτονεί. Την περίοδο που οι εργάτες και οι αγρότες αλλά και η σοβιετική εξουσία προσπαθούσε να εξασφαλίσει ψωμί για να ταϊστούν εκατομμύρια οικογένειες. Την ίδια στιγμή που τα σαμποτάζ και οι δολοφονίες αγροτών που διεκδικούσαν τη σοδειά και στελεχών του Κόμματος που βρίσκονταν στην ύπαιθρο για να αντιμετωπίσουν τα σαμποτάζ, ήταν καθημερινό φαινόμενο. Αλλά ακόμα και αυτά τα στοιχεία του πανεπιστημίου των ΗΠΑ, το διάσημο Γέιλ, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος του αντικομμουνισμού, κάνουν λόγο για 39.000 νεκρούς εκείνη την περίοδο. Ο συγκεκριμένος καθηγητής ξεπέρασε κατά πολύ ακόμα και τους δηλωμένους - με επιστημονική πατέντα - αντικομμουνιστές. Σε άλλο σημείο ο καθηγητής είπε ότι έχει ζήσει στην Ανατολική Γερμανία και πως «δεν υπήρχε τίποτα». Οταν κλήθηκε να απαντήσει αν εννοεί και τη δωρεάν περίθαλψη, δωρεάν εκπαίδευση, δωρεάν κατοικία, απάντησε «αυτό ναι, υπήρχε, αλλά...». Φαίνεται θεωρεί λεπτομέρειες όλα τα παραπάνω. Μόνο που όλα αυτά στον «καπιταλιστικό παράδεισο» που έχει στο μυαλό του, ούτε που διανοούνται ότι μπορούν να τα έχουν οι λαϊκές οικογένειες και παλεύουν για την κατάκτησή τους, αφού τους τα στερεί το μεγάλο κεφάλαιο. Δεν ξέρουμε αν ο κύριος καθηγητής είδε πεινασμένους και άνεργους, αλλά θα το 'λεγε. Κι άλλα ψέματα; Από έναν «άνθρωπο των γραμμάτων» στην υπηρεσία του αντικομμουνισμού... Για το «τίποτα» το λέμε...

Ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, κι αυτός θέλοντας να δείξει την υπεροχή του καπιταλισμού, βρήκε να πει ότι «το επίδομα ανεργίας στη Δυτική Γερμανία ήταν υψηλότερο από το μέσο μισθό στην Ανατολική Γερμανία». Εκτός του ότι η «ανεργία» ήταν άγνωστη λέξη στην Ανατολική Γερμανία και στα σοσιαλιστικά κράτη, πώς είναι δυνατόν να συγκρίνει ένα σύστημα στο οποίο: ο εργάτης από το μισθό ή το επίδομα ανεργίας θα έπρεπε να καλύπτει το κόστος του σπιτιού, της περίθαλψης, του σχολείου του παιδιού του, όταν στην Ανατολική Γερμανία δεν χρειαζόταν ούτε ένα μάρκο για όλα αυτά...; 'Η όταν οι τιμές των προϊόντων στη Δυτική Γερμανία ήταν υψηλότερες από ό,τι στην Ανατολική;

Ο Πέτρος Ευθυμίου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως υπάρχει ένα μεγάλο σοσιαλιστικό ρεύμα μέσα στο οποίο υπάρχουν τάσεις με ριζικές διαφορές και πως δεν πρέπει να τα τσουβαλιάζουμε όλα. Και πως «εμείς είμαστε με τη Β' Διεθνή που εκφράζει άλλη λογική». Δηλαδή, λογική που οδηγεί στη σοσιαλδημοκρατία, που εμφανίζεται ως απολογητής του καπιταλισμού και της άγριας εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Και καλά οι απόψεις των διαφόρων καθηγητάδων και πολιτικών. Αλλά η κρατική ΕΤ να ξοδεύει χιλιάδες ευρώ από τη φορολογία των Ελλήνων εργαζομένων για τέτοιου χυδαίου επιπέδου εκπομπές τι να πει κανείς. Για την κυβέρνηση, τη διεύθυνσή της ή τους καλοπληρωμένους δημοσιογράφους του αντικομμουνισμού; Ολοι στη σάπια προπαγάνδα του βάρβαρου ιμπεριαλισμού.


Κ. ΠΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ