Σάββατο 21 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Νέες αιχμές Αλαβάνου

Για μια ακόμη φορά ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος καταφέρθηκε εναντίον της ηγεσίας του ΣΥΝ, απ' το βήμα της παρουσίασης βιβλίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Μιλώντας για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο κίνδυνος βρίσκεται εντός των τειχών αφού «και παγκόσμια και στην Ελλάδα, η αριστερά στάθηκε απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους, έπεσε όμως γιατί απαξιώθηκε και αποδομήθηκε μέσα στον πύργο της. Εδώ κυριάρχησαν πολλές φορές ιδέες, αξίες, κώδικες του αντίπαλου κόσμου».

Σαν παράδειγμα έφερε τα όσα διαδραματίστηκαν στο χώρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, λέγοντας «αυτό νομίζω ότι συνέβηκε και κατά τη φάση της τελευταίας διακυβέρνησης της δεξιάς στην Ελλάδα, όταν η ενωμένη ριζοσπαστική αριστερά δυνάμωνε αντί να τραυματίζεται από τον αμείλικτο ολοκληρωτικό πόλεμο του συστήματος, τελικά όμως για εσωτερικούς λόγους χάνει τους τρεις μεγάλους στόχους. Την ακύρωση του δικομματισμού. Την αλλαγή των συσχετισμών στην ιστορική αριστερά. Την προσέγγιση της νεανικής πρωτοπορίας που προσχωρεί στον αντιεξουσιαστικό χώρο».

Ο Αλ. Αλαβάνος σύστησε στην «αριστερά» να μην «υποτάσσεται στην επίκληση της καθημερινότητας» και να είναι «απλή». Συμπληρώνοντας: «Σήμερα βλέπουμε αυτό το μοναδικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το απλό αίτημα "μέλη" κι ό,τι αυτό συνεπάγεται, να εμπλέκεται σε βυζαντινολογίες, σε περιπτώσεις και υποπεριπτώσεις, σε σχέδιο Ανάν, σε μια αργκό ακατανόητη από την κοινωνία, σε κόλπα. Οταν μπορείς απλά να πεις "μέλη" και μαγικά να ανοίξουν διάπλατα τα παράθυρα στον ήλιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ