Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Ακαρπες οι διαβουλεύσεις

Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις μεταξύ τάσεων και συνιστωσών μπροστά στην πανελλαδική σύσκεψη που αρχίζει αύριο

Ναυάγησε η χτεσινοβραδινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αφού το σχέδιο εισήγησης για την πανελλαδική σύσκεψη, που αρχίζει αύριο Παρασκευή, το οποίο είχε ετοιμάσει ο Δ. Βίτσας, γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, δε βρήκε σύμφωνους τους εκπροσώπους των άλλων συνιστωσών. Ετσι στη σύσκεψη θα υπάρξει μια άτυπη εισήγηση από το συντονιστή της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα συνοψίζει τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος και αμέσως μετά θα πάρουν το λόγο όλοι όσοι έχουν καταθέσει προτάσεις για την οργανωτική ανασυγκρότηση του σχήματος, προκειμένου να τις παρουσιάσουν.

Νωρίτερα στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΝ ενστάσεις για το σχέδιο εισήγησης είχαν καταθέσει και τα στελέχη της «ανανεωτικής» πτέρυγας λέγοντας ότι σε ορισμένα σημεία της έρχεται σε σύγκρουση με αποφάσεις της ΚΠΕ του κόμματος.

Ο Φ. Κουβέλης, σε συνέντευξή του χτες στο ρ/σ «Κανάλι 1», υπενθύμισε με νόημα ότι «δεν πρόκειται να υπάρξουν αποφάσεις, αντιθέτως θα εκφωνηθούν διάφορες απόψεις, αυτό δεν είναι κακό, και θα παραπεμφθούν τα συνολικότερα ζητήματα στο μέλλον». Καθόρισε επίσης σαν μεγάλο ζήτημα τον «ανακαθορισμό της λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, ως πολιτικού σχήματος συμμαχίας και το δεύτερο το περιεχόμενο της πολιτικής του. Διότι φοβάμαι πως κινούμενες κάποιες συνιστώσες προς άλλες κατευθύνσεις διαμορφώνουν συνθήκες ομφαλοσκόπησης».

Η ΠΓ του ΣΥΝ ασχολήθηκε και με το Ασφαλιστικό και με τον «κοινωνικό διάλογο», για τον οποίο αποφάσισε πως θα μπορούσε να συμμετάσχει, αν καταργούνταν ο νόμος Πετραλιά και άλλαζε η πρόβλεψη του προϋπολογισμού για μειωμένη χρηματοδότηση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Συμφώνησαν ότι ...διαφωνούν με τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ ενάντια στο διάλογο - απάτη και για να αβαντάρουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για μάντρωμα των εργαζομένων στα τραπέζια του «κοινωνικού διαλόγου» αποφάνθηκαν ότι οι αγώνες του ταξικού κινήματος μεταθέτουν το πεδίο της συζήτησης στο αν μπορούν κάποιοι να συζητούν ή όχι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ