Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΟΣΙΔΗΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ»
Ανάγκη για αγωνιστική πορεία στην Ομοσπονδία

Επισημαίνοντας τα πολλά κλαδικά προβλήματα, αλλά και αυτά που αντιμετωπίζουν γενικότερα οι μικροί επαγγελματοβιοτέχνες αυτή την περίοδο, η «Αγωνιστική Ενότητα Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών» στην Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΒΑΣ) τονίζει ότι πρέπει να στηριχθεί η οικοδομή και καλεί σε ενδυνάμωση των σωματείων, σε συντονισμό μέσα από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ με τους άλλους κλάδους της οικοδομής, αλλά και σε συντονισμό με τους αγώνες των εργαζομένων και των μικρών αγροτών.

Αναφερόμενη στην πορεία της Ομοσπονδίας, η παράταξη σημειώνει: «Σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουμε καθοριστική για την επιβίωσή μας επίθεση, θα περίμενε κανείς από την κλαδική ομοσπονδία μας να χαράξει αγωνιστική και διεκδικητική πορεία, όπως επανειλημμένα την έχει καλέσει η "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ" στο ΔΣ. Αντίθετα, η πλειοψηφία του ΔΣ ακολουθεί την τακτική των ενημερώσεων με καφεδάκια στους διαδρόμους των υπουργείων.

Οταν πλέον αποφάσισε να συγκαλέσει ΓΣ στις 31 Οκτωβρίου, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να αναπτυχθεί διάλογος ψηφίζεται ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός, δεν εγκρίνεται καν ψήφισμα και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη απαρτία.

Για το μόνο θέμα που βρέθηκε χρόνος ήταν αν θα διαγραφεί ή όχι το σωματείο της Νίκαιας. Τελικά λήφθηκε απόφαση από τους μισούς αντιπροσώπους, αφού οι άλλοι μισοί είχαν ήδη αποχωρήσει. Ούτε ο χρόνος ούτε ο τόπος που συγκλήθηκε η ΓΣ είναι τυχαίος. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε η Εκθεση, αλλά και το Συνέδριο των Βιομηχάνων του κλάδου μας, ενώ δεχόμασταν αφόρητες πιέσεις από τους εκπροσώπους της ΕΑΑ να τελειώσουμε για να συμμετέχει ο πρόεδρος σε πάνελ του Συνεδρίου της Ενωσης Αλουμινίου».

Οι εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Ενότητας» κατήγγειλαν αυτές τις διαδικασίες και αποχώρησαν από τη ΓΣ. «Αρνούμαστε η Ομοσπονδία μας και συνολικά ο κλάδος μας να σέρνεται πίσω απ' τα συμφέροντα των βιομηχάνων του κλάδου μας», επισημαίνει η παράταξη και υπογραμμίζει την αντίδρασή της στην πλειοψηφία του ΔΣ που «βγάζει φιρμάνια με την απειλή της διαγραφής και σε άλλα σωματεία εκτός από αυτό της Νίκαιας, αν συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που δεν είναι της αρεσκείας τους. Η ΠΟΒΑΣ πρέπει να είναι το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο και όχι ντίλερ χορηγών. Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στα σωματεία, να παλέψουμε για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς υπέρ των αγωνιστικών δυνάμεων για να δρομολογήσουμε αγωνιστική πορεία της Ομοσπονδίας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ