Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΗΜΑΘΙΑΣ
Απέκλεισαν τον κόμβο της Κουλούρας

Σύσκεψη των ροδακινοπαραγωγών της Πέλλας την Κυριακή

Σε επ' αόριστον αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο της Κουλούρας (λίγο πριν τη Βέροια), προχώρησαν χτες το μεσημέρι οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας, οι οποίοι ζητούν αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού τους εισοδήματος και ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά - κτηνοτροφικά προϊόντα. Επίσης άλλα αιτήματά τους είναι η τιμαριθμική αναπροσαρμογή της ενιαίας ενίσχυσης, το χτύπημα της εκμετάλλευσης από τους εμποροβιομήχανους, μείωση κόστους παραγωγής, κατάργηση ΦΠΑ κ.ά. Καταγγέλλουν ότι δεν τηρούνται τα όσα συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι με την τότε κυβέρνηση σχετικά με την αναπλήρωση του πολύ χαμηλού εισοδήματός τους, καθώς οι εμποροβιομήχανοι αγοράζουν το συμπύρηνο ροδάκινο μόνο 13 λεπτά, όταν το κόστος παραγωγής για τον αγρότη, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των τοπικών Διευθύνσεων Γεωργίας, είναι πάνω από 25 λεπτά το κιλό.

Επίσης οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας πραγματοποιούν σύσκεψη την Κυριακή στο Δήμο Μενηίδας και αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους την ερχόμενη βδομάδα.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς στο Νομό Ημαθίας και σε όλη τη χώρα και υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι χρειάζεται να δυναμώσει η συμμαχία και ο κοινός αγώνας στην αντιλαϊκή πολιτική, που στηρίζει την κερδοφορία του κεφαλαίου και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Δυναμώνουμε τη δράση μας, την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, τονίζεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου. «Οι αποφάσεις της ΕΕ και της ΚΑΠ - σημειώνεται - οδηγούν τους αγρότες στο δανεισμό και στο ξεκλήρισμα. Σταδιακά θα μπαίνουν στην ουρά των ανέργων, θα χάνουν και την περιουσία τους. Τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, η φτωχή αγροτιά και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν τις ίδιες αιτίες, τη συνέπεια όλων των κυβερνήσεων στις αποφάσεις της ΕΕ που είναι η πηγή των προβλημάτων».

Κλιμάκιο της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ με την γραμματέα Μαίρη Παπαδοπούλου και τον νομαρχιακό σύμβουλο Χρ. Τρεμπελή επισκέφθηκαν χτες τους αγρότες στο μπλόκο της Κουλούρας και εξέφρασαν την αλληλεγγύη του Κόμματος στον αγώνα τους.

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Εβρου, που πραγματοποίησαν σύσκεψη στην Ορεστιάδα, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Εβρου «Η Ενότητα». Την Τρίτη 8 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί θα γίνει προειδοποιητικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με τα αγροτικά μηχανήματα στην Ορεστιάδα και την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη στις 11.30 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία Εβρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ