Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ»
Να αλλάξει ρότα το συνδικαλιστικό κίνημα

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΣΕΕ

«Το δρόμο της συνδικαλιστικής ανάτασης, του αγώνα, της διεκδίκησης» προτάσσει και προτείνει η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ» (στηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ) μπροστά στις εκλογές για νέα διοίκηση στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) που πραγματοποιούνται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 28 και 29 του Νοέμβρη, στην Αθήνα. Ωστόσο, ενδεικτική της στάσης της πλειοψηφίας απέναντι στη διαδικασία, είναι η ανακοίνωση ότι οι αρχαιρεσίες γίνονται την Κυριακή, χωρίς καμία αναφορά στις εργασίες του Σαββάτου, όπου θα διατυπωθούν οι θέσεις των συνδυασμών και των αντιπροσώπων! Την ώρα που η πλειοψηφία προωθεί μια απαξιωτική διαδικασία «περάστε - ψηφίστε - τελειώσατε», οι αγωνιστικές δυνάμεις επιμένουν στην πραγματοποίηση μιας ουσιαστικής συζήτησης για το μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος των εμπόρων.

Παρ' όλα αυτά, η όλη μεθόδευση επιβεβαιώνει τις κρίσεις της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» στην εκλογική ανακοίνωσή της, πριν ακόμη ξεκινήσει η εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας: «Η στάση της ΕΣΕΕ είναι σαφές ότι διευκόλυνε απόλυτα την κάθε φορά εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική. Η ΕΣΕΕ, οι παρατάξεις, που αυτοδύναμα ή συνεργαζόμενες κατείχαν την πλειοψηφία, όχι μόνο δεν διεκδίκησαν τίποτε και ποτέ, αλλά στήριξαν ή ανέχτηκαν τις σε βάρος μας αποφάσεις. Αναγόρευσαν σε "ιερό χρέος και ευαγγέλιο" την άνευ όρων συμμετοχή στους "κοινωνικούς διαλόγους" και νομιμοποίησαν όλες τις ολέθριες για εμάς μεταρρυθμίσεις. Οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων και των συνδυασμών που αποτέλεσαν το προεδρείο του ΔΣ της ΕΣΕΕ δεν ήταν ούτε αφελείς ούτε ανίκανοι να διαχειριστούν τα συμφέροντα των μικρεμπόρων. Ηταν εχθρικοί προς αυτά, ή, στην καλύτερη περίπτωση, αδιάφοροι».

Οι επισημάνσεις αυτές είναι ιδιαίτερα επίκαιρες αυτές τις μέρες, που η ΕΣΕΕ συμμετέχει στο «στημένο» διάλογο για το Ασφαλιστικό, όπου ξαναζωντανεύει η εμπειρία της περαιτέρω αφαίρεσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, κάθε φορά που τελειώνει ένας ανάλογος «διάλογος» τα τελευταία χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ