Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΣΕΓΕΣ
Σταθερά κατά της μικρής αγροτιάς

Συνεταιρισμούς κεφαλαίων θέλει η ΠΑΣΕΓΕΣ. Προκαταβολές αντί ολόκληρων των επιδοτήσεων θα δώσει φέτος η κυβέρνηση

Τον κοινό τους στόχο για την ολοκλήρωση του ξεκληρίσματος της φτωχομεσαίας αγροτιάς τα επόμενα χρόνια επιβεβαίωσαν χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Κατά τη διάρκεια της 53ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΣΕΓΕΣ, τόσο ο πρόεδρός της Τζ. Καραμίχας όσο και η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή, διακήρυξαν εκ νέου την πίστη τους στην ...υπέρτατη αρχή, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, υπογραμμίζοντας επιπλέον την ανάγκη αναθεώρησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλ. Μπαλτατζής» και ανακατανομής των κονδυλίων που αυτό περιλαμβάνει. Οπως είπε η υπουργός, η αναθεώρηση του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» θα πραγματοποιηθεί, το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους. Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ επίσης ζήτησε από τους συνέδρους εντολή να «διαλύσει» τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών το αμέσως επόμενο διάστημα, επικαλούμενος υπαρκτές δυσλειτουργίες του συνεταιριστικού κινήματος. Μόνο που οι δυσλειτουργίες αυτές είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ πιστά υπηρέτησε και υπηρετεί και που σήμερα τις χρησιμοποιεί ως άλλοθι για την μετατροπή των συνεταιρισμών ξεκάθαρα σε συνενώσεις κεφαλαίων, κατά το πνεύμα της ευρωενωσιακής πολιτικής, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων μεγαλοαγροτών.

Αναφορικά με την καταβολή των επιδοτήσεων, η υπουργός είπε ότι θα καταβληθούν προκαταβολές μόνο στις περιοχές εκείνες που έχει ολοκληρωθεί το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων στο πλαίσιο του ΟΣΔΕ, με χρονικό ορίζοντα τις αρχές Γενάρη, χωρίς να διευκρινίσει ποιο θα είναι το ύψος αυτών των προκαταβολών.

Οι Ελληνες αγρότες διεκδικούν το σύνολο της επιδότησης που δικαιούνται και όχι αδιευκρίνιστες υποσχέσεις περί προκαταβολών, ιδιαίτερα σε μία εποχή που ακόμη και με τα επίσημα στοιχεία το εισόδημά τους σημειώνει κάθετη πτώση. Σε αυτήν τους την απαίτηση ελάχιστα θα τους επηρεάσουν τα όσα είπε χτες ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ «για εξωθεσμικούς παράγοντες που το μόνο που κάνουν είναι να κλείνουν με τα τρακτέρ κανένα σταυροδρόμι»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ