Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι όροι της αγοράς στην ενέργεια

Σήμερα αναμένεται να φτάσει στον τερματικό σταθμό της ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου των Μυτιληναίου - Βαρδινογιάννη. Με αυτό «σπάει» το μονοπώλιο της ΔΕΠΑ, όπως επιτάσσει και η «απελευθέρωση» της αγοράς φυσικού αερίου.

Αντέδρασαν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΣΦΑ, αντέδρασε σύμφωνα με πληροφορίες και η ΔΕΠΑ, φέρονται να αντέδρασαν και στελέχη της ΔΕΣΦΑ. Εγινε και μια συνάντηση χτες στο υπουργείο Περιβάλλοντος ανάμεσα στις δύο εταιρείες και στο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, συνεδρίασε και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, για να δώσει την άδεια αποθήκευσης του φορτίου.

Ο,τι και να λένε, όμως, οι ...αντιδρώντες, αυτά είναι δεδομένα για τις «απελευθερωμένες» αγορές. Αλλά και οι των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ αντιδρούν στα πλαίσια του ανταγωνισμού για τα μερίδια στην αγορά και όχι για τα λαϊκά συμφέροντα. Καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι. Και βεβαίως για τους εργαζόμενους, όταν δεν έχουν πει ξεκάθαρο όχι στην ιδιωτικοποίηση και την απελευθέρωση, μπλέκουν σε επιχειρηματικά παιχνίδια, όπου ευνοείται η μία ή η άλλη πλευρά.

Η μόνη θέση που μπορεί και πρέπει να υποστηριχθεί είναι ο αγώνας ενάντια στην «απελευθέρωση», ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα, να συνδυαστεί με τον αγώνα για ενιαίο φορέα ενέργειας λαϊκή περιουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ