Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το δούλεμα πάει σύννεφο

Και τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου. Στη βάση αυτής της «λογικής» φαίνεται πως οικοδομεί την προπαγάνδα της η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να νομιμοποιήσει τις αποφάσεις βιτρίνας με τις οποίες επιχειρεί να καλλιεργήσει την επίπλαστη εικόνα της «διαφάνειας» και να τραβήξει τα βλέμματα μακριά από την ουσία της αντιλαϊκής στρατηγικής της. Κάπως έτσι ανακοινώθηκε χτες ότι ανακαλείται ο διορισμός ενός από τους ειδικούς γραμματείς που προέκυψαν μέσα από τη διαδικασία των βιογραφικών που θέσπισε η νέα κυβέρνηση.

Η επίσημη εκδοχή είναι η εξής: Ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε άψογο βιογραφικό και πέρασε δυο φορές με επιτυχία τις συνεντεύξεις με τον αρμόδιο υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου, του οποίου δεν ήταν γνωστός. Ακολούθησε ο διορισμός του στη θέση του ειδικού γραμματέα των ΔΕΚΟ. Λίγο αργότερα όμως, η κυβέρνηση ανακάλυψε στο διαδίκτυο ότι ο συγκεκριμένος εκλεκτός της είχε εκφραστεί σε προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook «με χυδαίους, υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση την οποία ζήτησε να υπηρετήσει από θέση ευθύνης». Γι' αυτό και ανακάλεσε το διορισμό του. Γεγονός που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, δείχνει την προσήλωσή της στο να προσλαμβάνει ανθρώπους με «εμπιστοσύνη» και «ήθος», στοιχεία «απαραίτητα για να υπηρετεί Ελληνας πολίτης σε δημόσια θέση»!

Το δούλεμα πάει σύννεφο! Τη μια η «αξιοκρατία» και τα βιογραφικά, την άλλη το σημαίνον κριτήριο της γνωριμίας με τον αρμόδιο υπουργό, την άλλη το «κάρφωμα» μέσα από το διαδίκτυο (εδώ και αν αποθεώνεται το «όλα στο φως»!). Ολα τα 'χει η «αντικειμενικότητα» και η «διαφάνεια» την οποία η κυβέρνηση επικαλείται για να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων και του λαού.


Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ