Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο ιμπεριαλισμός δεν εξανθρωπίζεται

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ

Για τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ που πραγματοποιείται στην Αθήνα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σε σχόλιό του:

«Η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ που αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στην Αθήνα, σε πλήρη αντίθεση με όσα ισχυρίζονται οι συμμετέχοντες, μόνο για την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών δεν εργάζεται. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει η υποστήριξη που παρέχουν στη σφαγή των λαών της Παλαιστίνης, του Αφγανιστάν, του Ιράκ.

Το νέο Ελσίνκι που φιλοδοξούν να διαμορφώσουν θα εκφράζει και θα αποτυπώνει τους νέους ενδοϊμπεριαλιστικούς συσχετισμούς δύναμης. Ανεξάρτητα από τις διακηρύξεις τους δεν μπορούν να σταματήσουν την όξυνση των τεράστιων αντιθέσεων που εκδηλώνονται ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που συναγωνίζονται, για να κατακτήσουν για λογαριασμό τους περισσότερες πρώτες ύλες, πηγές ενέργειας και δρόμους μεταφοράς τους και μεγαλύτερα μερίδια αγορών. Αυτός είναι ο ιμπεριαλισμός, γεννάει φτώχεια για τους λαούς, κρίσεις και πολέμους. Δεν εξανθρωπίζεται όσες συνόδους και σύμφωνα θα συνάψουν οι κυβερνήσεις και οι οργανισμοί που τον υπηρετούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ