Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας από το κράτος και τους εργοδότες
  • Η «νέα γρίπη» αποτελεί πρόβλημα που αφορά ιδιαίτερα την εργατική τάξη και τη λαϊκή οικογένεια, διότι συνδέεται με τις συνθήκες δουλειάς, το επίπεδο ζωής και την κατάσταση του συστήματος Υγείας, ιδιαίτερα στον τομέα της πρόληψης. Η ασκούμενη πολιτική από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν έχει στόχο την ουσιαστική προστασία και την πρόληψη, αλλά τη διαχείριση της κατάστασης.
  • Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν συνδυασμένα μέτρα πρόληψης της γρίπης, οργάνωσης και παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Το ΚΚΕ έγκαιρα ανέδειξε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα όλα τα μέτρα, ώστε να καλυφθούν, έστω και τώρα, κενά και ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, για να μπορεί να προστατεύσει ολοκληρωμένα, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα την υγεία όλου του πληθυσμού που κατοικεί ή βρίσκεται στη χώρα, χωρίς εξαίρεση.
  • Καλούμε τα ταξικά συνδικάτα, τις οργανώσεις των συνταξιούχων, τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, των γονέων και κηδεμόνων, των γυναικών, των φοιτητών, τα 15μελή των μαθητών, τις οργανώσεις αναπήρων, τους αγροτικούς συλλόγους και τους φορείς των ΕΒΕ να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας από το κράτος και τους εργοδότες, αλλά και με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, ώστε μετά το τέλος της πανδημίας να έχουν μπει σε τροχιά επίλυσης μια σειρά χρονίζοντα προβλήματα του συστήματος Υγείας.
  • Υπάρχει επιστημονική πείρα, οι κατάλληλες τεχνολογικές δυνατότητες και ο πλούτος που έχει παραχθεί από τους εργαζόμενους για τη μείωση των συνεπειών από τη «νέα γρίπη», την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου. Αρκεί να μπουν όλα αυτά στην υπηρεσία του λαού.

ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ