Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Να χτυπήσει παντού συναγερμός

Την Παρασκευή η σύσκεψη της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης

Με στόχο να δυναμώσει η ταξική συσπείρωση συνολικά των εργαζομένων, το απεργιακό κάλεσμαπλαταίνει σε κάθε κλάδο
Με στόχο να δυναμώσει η ταξική συσπείρωση συνολικά των εργαζομένων, το απεργιακό κάλεσμαπλαταίνει σε κάθε κλάδο
Με ζητούμενο την αμείωτη και πολύμορφη δουλειά που απαιτεί η επιτυχία της απεργίας, καθώς οι ίδιες οι εξελίξεις αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της ανάγκης όχι μόνο να προκηρυχθεί αλλά και να συνδεθεί με την ικανοποίηση συνολικά των αναγκών των εργαζομένων, συνεχίζεται η καθημερινή δράση. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάγκη για την οργάνωση της αντίστασης και της αντεπίθεσης των εργαζόμενων απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ. Η συμμετοχή σε "κοινωνικούς διαλόγους", ουσιαστικά βάζει πλάτες ώστε να περάσει αυτή η πολιτική με τις λιγότερες δυνατές αντιστάσεις», επισήμανε στο «Ρ» ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. «Αναγκαίο σήμερα είναι η εργατική τάξη να παραμερίσει τις συμβιβασμένες δικομματικές ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος και να οργανώσει την πάλη της σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο, αλλά και στον τόπο κατοικίας. Στις 17 του Δεκέμβρη όλοι στην απεργία», κατέληξε.

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΠΑΜΕ με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών του Ιδιωτικού τομέα και των συνταξιούχων και σκοπό τον έλεγχο της δουλειάς μέχρι σήμερα. «Η σύσκεψη έγινε μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που βάζει η εργοδοσία, η κυβέρνηση, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις για την επιτυχία της απεργίας είναι μεγάλες. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ξεπερνούν τα εμπόδια και κάθε μέρα γίνονται βήματα για την συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία σε όλη την Ελλάδα» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, όπου επισημαίνεται:

«Η μέχρι σήμερα δουλειά είναι θετική. Επειδή όμως οι ανάγκες είναι μεγάλες και προϋποθέσεις υπάρχουν, πρέπει να χτυπήσουμε συναγερμό παντού. Να κάνουμε τη νύχτα μέρα για να φτάσει η φωνή της απεργίας σε κάθε χώρο, σε κάθε εργαζόμενο. Τα σωματεία που ανήκουν στην δύναμη των Ομοσπονδιών με τη βοήθειά τους να ανοίξουν ζωντανή συζήτηση στους κλάδους, να κινητοποιήσουν περισσότερες δυνάμεις. Να πραγματοποιήσουν συσκέψεις στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς. Συσκέψεις των επιτροπών αγώνα. Με το δικό τους σχέδιο, με δημιουργία απεργιακών επιτροπών και επιτροπών περιφρούρησης κατά την ημέρα της απεργίας, να δυναμώνει η απάντηση στην αντεργατική πολιτική. Να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια στο επίπεδο επιχειρημάτων και προπαγάνδας. Να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής όσα σωματεία ακόμη δεν έχουν συνεδριάσει.

Αναδείχτηκε σαν σημαντική δουλειά που θα βοηθήσει και στην πορεία ο συντονισμός σε επίπεδο ομίλων, μονοπωλίων, για να δυναμώνει η ενότητα, η συσπείρωση της εργατικής τάξης και να σπάει την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Να γίνεται σε καθημερινή βάση έλεγχος και να παίρνονται συμπληρωματικά μέτρα εκεί που υπάρχουν καθυστερήσεις και δυσκολίες».

Στη μάχη όλο και περισσότερα σωματεία

«Αναγκαία και επιβεβλημένη απάντηση» χαρακτηρίζει την απεργία η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) στην ανακοίνωση με την οποία ανακοινώνει τη συμμετοχή της σ' αυτή, τονίζοντας: «Οχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία». Την περασμένη Κυριακή, να συμμετάσχει στην απεργία αποφάσισε ομόφωνα και η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, όπου αναδείχτηκε ότι χρειάζεται να αξιοποιηθεί κάθε αγωνιστική μορφή δράσης. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κατέθεσαν πως η δράση που έχει αναπτύξει το σωματείο το τελευταίο διάστημα, με το στήσιμο σωματειακών επιτροπών, νέων μαζικών εγγραφών στο σωματείο, μικρές και μεγάλες μάχες που κερδήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και συσπείρωσαν εργαζόμενους, τους οπλίζει με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να δώσουν αποφασιστικά την απεργιακή μάχη. Τη συμμετοχή τους στην απεργία αποφάσισαν η Πανελλήνια Ενωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο εργαζομένων στα Νότος Γκάλερι της Θεσσαλονίκης, το Σωματείο εργαζομένων στα Καρφούρ-Μαρινόπουλο-Ντία, στα Λιντλ. Χτες, Γενική Συνέλευση έκαναν και οι εργαζόμενοι στη ΦΑΓΕ, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στη μαζική συμμετοχή τόσο στην περιφρούρηση της απεργίας όσο και στην απεργιακή συγκέντρωση. Προετοιμάζοντας την επιτυχία της απεργίας η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη στις 6.30 μ.μ., καλεί σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Στο μεταξύ καθημερινές είναι οι περιοδείες και συζητήσεις που προγραμματίζονται σε τόπους δουλειάς, σε κάθε περιοχή της χώρας. Σήμερα, Τρίτη 8 Δεκέμβρη, στην Αττική μεταξύ άλλων έχουν προγραμματιστεί περιοδείες σε: ΚΑΡΟΥΣΗ, ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ, ΓΚΡΑΝΤΕΞ, ΣΤΑΚΟΡ, νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», σε εργοτάξια σε Λ. Κηφισού 96-98 - Πειραιώς - Μετρό Χαλανδρίου - Βωβού Μορτερό - Εντεχνου, DELOIT, PRICE WATERHOUSE, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΑΒΑΚΑ, ΕΟΣ, PDS, Τράπεζες Κύπρου, Αττικής, ΑΤΕ, Εθνική, Eurobank.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ