Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Στις 17 Δεκέμβρη απαντάμε σε «φίλους» και εχθρούς

Τα κροκοδείλια δάκρυα, που χύθηκαν μετά την επίθεση στην Βεν. Μανωλοπούλου, καταγγέλλει το σωματείο, που αύριο προχωρά σε συνέντευξη Τύπου

Συνεχίζουμε τη δράση από το κοινό μετερίζι με τα άλλα ταξικά συνδικάτα, τονίζει το σωματείο

Motion Team

Συνεχίζουμε τη δράση από το κοινό μετερίζι με τα άλλα ταξικά συνδικάτα, τονίζει το σωματείο
Συνέντευξη Τύπου για τα γεγονότα στις εργολαβίες, με αφορμή και την επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη βδομάδα σε βάρος συνδικαλίστριας, θα δώσει αύριο Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στον 7ο όροφο του ΕΚΘ, το Σωματείο Εργολαβικών Καθαριστών και Φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας.

Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργολαβικών Καθαριστών και Φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας σημειώνει πως αν και από τα πρώτα λεπτά της επίθεσης «αγνώστων», με τοξικά υγρά, στο αυτοκίνητο της καθαρίστριας - μέλους του Βενετίας Μανωλοπούλου, βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης και δίπλα στη συναδέλφισσα, με συγκεκριμένες ενέργειες, συνειδητά, δεν εξέδωσε ανακοίνωση, αφήνοντας να εξελιχθεί το σίριαλ των (πραγματικών και θεατρινίστικων) εκδηλώσεων «λύπης και συμπαράστασης».

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θέλαμε να δούμε πού θα φτάσουν όσοι - στην πολιτική και το συνδικαλισμό - θυμούνται τις καθαρίστριες, τους σεκιουριτάδες, όλους τους εργαζόμενους που ζούνε στην περίφημη "δημοκρατία" των εργολάβων κάθε είδους, μόνο όταν κοντεύουμε να έχουμε θύματα και για όσο κρατά η δημοσιότητα. Είδαμε: Κόμματα, που φέρανε τους εργολάβους και τους στηρίζουν, να "λυπούνται". "Συμπαραστεκόμενους" συνδικαλιστές, που συνεργάζονται με εργολάβους και τους σώζουν, να ζητούν δήθεν "να ελεγχθούν", όταν γνωρίζουν ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να φύγουν οι εργολάβοι, να αποκτήσουμε μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και αξιοπρέπεια, να "συμπαραστέκονται". Κρατικές υπηρεσίες και υπουργεία, παριστάνοντας ότι δεν ξέρουν τι συμβαίνει, να σπεύδουν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους που θα φτάσει σε ένα πρόστιμο ίσο με το ένα εκατομμυριοστό των κερδών των εργολάβων. Και η νέα κυβέρνηση τους καλύπτει και εγγυάται τη συνέχιση του "θεάρεστου έργου τους".

Είδαμε τον ανεκδιήγητο κ. Καρατζαφέρη, να ειρωνεύεται χυδαία την συναδέλφισσα που δέχθηκε την επίθεση, συμπεριφερόμενος σαν "παπαγαλάκι" των εργολάβων"».

Και το σωματείο ξεκαθαρίζει: «Μοναδικός δρόμος για μας είναι να απορρίψουμε το όψιμο ενδιαφέρον και τα καλοπιάσματα, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να πεταχτούν οι εργολάβοι, για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Βρισκόμαστε στο ίδιο μετερίζι με άλλα ταξικά συνδικάτα και θα δώσουμε μαζί τους μια ακόμα απάντηση σε εχθρούς και "φίλους", σε εργοδότες, στα κόμματα και στους συνδικαλιστές τους, στις 17 Δεκέμβρη».

Την επίθεση που σημειώθηκε ενάντια στην Βεν. Μανωλοπούλου κατήγγειλε μέσα από την προχτεσινή του Γενική Συνέλευση και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ενώ σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Καθαριστριών Νομού Αττικής και Περιχώρων τονίζει μεταξύ άλλων: «Κόντρα στις απειλές και την τρομοκρατία συνεχίζουμε τον αγώνα, μέσα από τις ταξικές γραμμές, για μόνιμη και σταθερή εργασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ