Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΘ
Δεσμεύτηκε να επαναπροσλάβει το ναυτεργάτη

Νέες κινητοποιήσεις έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στη γραμμή Θάσου - Καβάλας

Στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι πραγματοποίησαν χτες οι ναυτεργάτες της Θάσου απαιτώντας την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους πρώτου μηχανικού Δημήτρη Μάλαμα, που απολύθηκε από την ΑΝΕΘ τον περασμένο Αύγουστο. Μετά και τη χτεσινή κινητοποίηση, που ήρθε ως κλιμάκωση προηγούμενων παρεμβάσεων του σωματείου, η εταιρεία δεσμεύθηκε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα προχωρήσει στην επαναπρόσληψη του πρώτου μηχανικού.

Ο Δ. Μάλαμας, απολύθηκε για να... συναιτιστεί, επειδή, τηρώντας τον κανονισμό, καθυστέρησε την παράδοση του πλοίου «ΘΑΣΟΣ 8» στο νέο ιδιοκτήτη του, τον εφοπλιστή Λεφάκη.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Ναυτεργατών, ο πρώτος μηχανικός μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα, μετέφεραν το «ΘΑΣΟΣ 8» που πουλήθηκε από την ΑΝΕΘ στον εφοπλιστή Λεφάκη, στον Πειραιά. Η διαδικασία παράδοσης παραλαβής προβλέπει ότι ο πρώτος μηχανικός πρέπει να παραδώσει το μηχανοστάσιο σε πρώτο μηχανικό. Στον Πειραιά όμως, πήγε να παραλάβει το πλοίο ένα μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Ετσι ο Δ. Μάλαμας αρνήθηκε να παραδώσει το πλοίο.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει ο νέος ιδιοκτήτης να το βγάλει σε κυκλοφορία.

Ο εφοπλιστής αξίωσε από την ΑΝΕΘ να συνετίσει τον πρώτο μηχανικό και η ΑΝΕΘ ανακοίνωσε την απόλυσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ