Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Εξαργυρώνει τους θανάτους με χρηματοδότηση

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Σε χρηματοδότηση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας που αποτελούν την προέκταση της κατοχής, για τα επόμενα 15 με 20 χρόνια επιχείρησε χτες να εξαργυρώσει τις σφαγές αμάχων από τις αμερικανο - ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις, ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, ο οποίος και πραγματοποίησε «αιφνιδιαστική επίσκεψη» στο Αφγανιστάν.

Ο Χ. Καρζάι κατηγόρησε τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις για το θάνατο έξι αμάχων, σε επιχείρηση των κατοχικών δυνάμεων χθες στο ανατολικό Αφγανιστάν, με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας, να υπόσχεται για πολλοστή φορά «προστασία των αμάχων, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωναν καταδικάζοντας τις δολοφονικές επιθέσεις της κατοχής. Την ίδια στιγμή, ο Αφγανός Πρόεδρος ζητούσε δεσμεύσεις από τις ΗΠΑ ότι θα χρηματοδοτούν τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, προκειμένου να υπηρετούν τα συμφέροντά τους στο Αφγανιστάν, για την επόμενη 20ετία, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη δέσμευση του Ρ. Γκέιτς, ότι οι κατοχικές δυνάμεις δεν προτίθενται να αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν, στο άμεσο μέλλον, καθώς ακόμα και να ξεκινήσει η αποχώρηση του αμερικανο - ΝΑΤΟικού στρατού το 2011 θα ολοκληρωθεί σε αρκετά χρόνια...

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ στέλνουν δυνάμεις του FBI σε Ινδία και Πακιστάν, με την πάγια δικαιολογία της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», ενώ στο Πακιστάν συνεχίζεται η αιματοχυσία. Σε επίθεση «ανταρτών» χτες σε γραφεία των πακιστανικων μυστικών υπηρεσιών, τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ ο απολογισμός της επίθεσης της Δευτέρας στη Λαχώρη έφτασε τους 49 νεκρούς. Παράλληλα, σε επίθεση αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι φερόμενοι ως «αντάρτες των Ταλιμπάν», στην περιοχή του Βορείου Ουαζιριστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ