Σάββατο 18 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Τεχνοκράτες της μακέτας

Υπαγορευμένα μέχρι και τα σημεία στίξεως, προφανώς για να μην υπάρξουν παρερμηνείες και να τα εμπεδώσουμε καλά, από τα γνωστά κέντρα της κατασκευής των ειδήσεων, είδαν το φως της δημοσιότητας στα αστικά ΜΜΕ «ρεπορτάζ» για το Ολυμπιακό Χωριό. Οχι. Δεν αφορούσαν τις περιπέτειες που ξεκίνησαν μετά από τις σοβαρότατες καταγγελίες ξένων κατασκευαστικών εταιριών για επιλεκτικούς αποκλεισμούς, ούτε τις διαμαρτυρίες ελληνικών εταιριών, που για άλλη μια φορά άκουσαν έναν υπουργό να τους αποκαλεί λίγο - πολύ ως ανίκανες να φέρουν σε πέρας μεγάλα έργα. Αφορούσαν τις μακέτες για το «θαύμα» που θα ζαλίσει τους ξένους φιλοξενούμενους αθλητές και τους συνοδούς τους σε τέσσερα χρόνια. Ετσι θα το φτιάξουμε, μας είπαν. Οι μακέτες όντως ήταν εντυπωσιακές. Οπως κι αυτές της ζεύξης του Ρίου με το Αντίρριο, την Εγνατία Οδό, του «πράσινου» στο Πάρκο Ελευθερίας και τόσα άλλα έργα που ως σύγχρονα κακέκτυπα της εποχής των Μαυρογιαλούρων διαλαλούν χωρίς φειδώ και αιδώ. Μια συστηματική προσπάθεια της αντιστροφής της σύγχρονης πραγματικότητας, όπου η φτώχεια έχει αγκαλιάσει μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού, η ανεργία είναι διψήφια, η υγεία τραυματισμένη, η παιδεία ανάπηρη, η συγκοινωνία ανύπαρκτη, η γραφειοκρατία δαιδαλώδης και το περιβάλλον στις μακέτες και τα διαφημιστικά ιλουστρασιόν φυλλάδια και τις καρακιτσάτες αφίσες του Κινήματος.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Το μετρό πάει Δάφνη

Ετοιμα άλλα πέντε χιλιόμετρα του μετρό και οι διαφημιστικές καταχωρήσεις και οι δεκάρικοι από τα Σαΐνια του εκσυγχρονισμού έδωσαν και πήραν σαν να επρόκειτο για τον Υπερσιβηρικό. Σ' αυτά όμως είμαστε συνηθισμένοι. Ομως δε μας είπαν κουβέντα τι θα γίνει με τις θέσεις στάθμευσης στον Αγιο Δημήτριο και τη Δάφνη, μια και τα «προγραμματισμένα» πάρκινγκ δε φαίνονται στον ορίζοντα. Πώς θα μετακινούνται οι κάτοικοι των γειτονικών δήμων ως εκεί. Εκτός κι αν έχει προβλεφτεί η μεταφορά τους με ελικόπτερα παντός καιρού ή η ρίψη τους με αλεξίπτωτα.

Παγκόσμια Διάσκεψη για το Περιβάλλον

Τι 'χες Γιάννη, τι 'χα πάντα. Ιδια γεύση κατά πώς φαίνεται με τις προηγούμενες. Λεπτομέρειες σε προσεχές σημείωμα για να έχουμε και τις λεπτομέρειες.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Ιστορίες για φώκιες τ. 9

Η τριμηνιαία έκδοση της Εταιρείας Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας. Μια ΜΚΟ που η δραστηριότητά της επικεντρώνεται στη σωτηρία του είδους αυτού, το οποίο βρίσκεται σε κίνδυνο από τη θαλάσσια μόλυνση. Στο παρόν τεύχος υπάρχει ανοιχτή επιστολή προς το ΥΠΕΧΩΔΕ και άλλα πέντε υπουργεία για τις υποσχέσεις που δίνονται και τόσο εύκολα ξεχνιούνται. Επίσης νέα για το δίκτυο διάσωσης και συλλογής πληροφοριών, τη Β. Κάρπαθο, βιβλιοπαρουσιάσεις, νέα από τις οικολογικές οργανώσεις και για τον εθελοντισμό. Από εμάς τι άλλο από ευχές για καλή δύναμη στη συνέχιση του έργου τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ