Σάββατο 18 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ
Δυσλειτουργίες στο νέο Τμήμα Αιμοδοσίας

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτη και Π. Κοσιώνη προς τον υπουργό Υγείας, Αλ.  Παπαδόπουλο 

Την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να λειτουργήσει το ταχύτερο δυνατό το τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου της Λήμνου επισημαίνουν σε ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης και Π. Κοσιώνης προς τον υπουργό Υγείας και Πρόνοιας, Αλ. Παπαδόπουλο.

Εδώ και αρκετούς μήνες, τονίζουν οι βουλευτές του Κόμματος, στο Νοσοκομείο Λήμνου έχει δημιουργηθεί Τμήμα Αιμοδοσίας, που έχει στελεχωθεί με ειδικευμένο προσωπικό και έχει επίσης εξοπλιστεί με τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό. Ωστόσο, για να λειτουργήσει χρειάζεται η χορήγηση άδειας σκοπιμότητας από τριμελή επιτροπή, που καθορίζει η Διεύθυνση Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας του υπουργείου Υγείας.

Ετσι, παρά τις γραπτές και προφορικές αιτήσεις που επανειλειμμένα υπέβαλε το Νοσοκομείο Λήμνου, εδώ και αρκετούς μήνες, για τη λειτουργία του εν λόγω τμήματος, δεν πήρε καμία απάντηση. Το αποτέλεσμα, συνεχίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, είναι η τροφοδοσία της αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Λήμνου να γίνεται με αεροπορικές αποστολές μέσω του υπουργείου Υγείας.

Οι δύο βουλευτές υπογραμμίζουν ότι στο νησί της Λήμνου - που έχει πληθυσμό 17.000 περίπου κατοίκους - εκτός των υπηρετούντων στρατιωτικών, υπάρχει ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους αιμοδοτών στην Ελλάδα.

Και η Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ καταλήγει: Ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε να λειτουργήσει άμεσα το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Λήμνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ