Σάββατο 18 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απόσυρση του βιβλίου ζήτησε η Κ. Γκρέυ

To Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε χτες το αίτημα της λαϊκής τραγουδίστριας ΚαίτηςΓκρέυ για προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας του βιβλίου «Υπάρχω» του Βασ. Βασιλικού μέχρι τις 6.12.2000, που θα συζητηθεί η κύρια αίτησή της για το ίδιο ζήτημα. Η διαδικασία για την έκδοση διαταγής προσωρινής απαγόρευσης έγινε ενώπιον του προέδρου Πρωτοδικών Χρ. Τζανερίκου με τη συμμετοχή μόνο των δικηγόρων όλων των ενδιαφερομένων πλευρών. Λίγο αργότερα ο πρόεδρος Πρωτοδικών αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος, με το σκεπτικό ότι «το βιβλίο είναι έργο τέχνης και δεν υπόκειται σε περιορισμούς, σύμφωνα με τα άρθρα 14 και 16 του Συντάγματος».

Η συνήγορος του Στ. Καζαντζίδη (στις εκμυστηρεύσεις του οποίου βασίζεται το βιβλίο), ΑϊνταΤζαβέλλα, δήλωσε ότι ο ίδιος συναινεί στην απαγόρευση της κυκλοφορίας του βιβλίου. «Επρόκειτο - πρόσθεσε - για μια προσωπική συζήτηση που είχε με τον κ. Βασιλικό πριν από 20 χρόνια και, όταν είδε τα χειρόγραφα, του ζήτησε να αφαιρέσει όλα τα επίμαχα σημεία, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Είχαν πει ότι θα έστελναν στον κ. Καζαντζίδη αντίτυπο πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο, πράγμα που επίσης δεν έκαναν. Χτες (προχτές) το βράδυ ο Λιβάνης τού έστειλε ένα φάκελο με 1 εκατ. δρχ. και το πρωί ο κ. Καζαντζίδης τού τα επέστρεψε».

Ο συνήγορος του εκδοτικού οίκου «Λιβάνη», Παν. Ζαχόπουλος, δήλωσε: «Ο εκδοτικός οίκος, όταν παραλαμβάνει χειρόγραφο, δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει. Σέβεται τον συγγραφέα και αποτυπώνει το χειρόγραφό του. Το συγκεκριμένο βιβλίο εκθειάζει την κ. Γκρέυ. Δεν μπορεί να σταματήσει η κυκλοφορία του». «Κάθε βιβλίο είναι ένα έργο τέχνης και δεν υπόκειται στην κρίση οποιουδήποτε, σε λογοκρισία. Είναι πολιτιστικό αγαθό και δεν μπορούν να προσφεύγουν στα δικαστήρια», υποστήριξε εξάλλου ο συνήγορος του Βασ. Βασιλικού, Ν. Τσιόγκας.

Από την πλευρά του ο συνήγορος της Κ. Γκρέυ, Βασ. Καπερνάρος, είπε ότι η πελάτισσά του είναι ικανοποιημένη από τη δήλωση Καζαντζίδη και ότι οι συντελεστές της έκδοσης του βιβλίου «πάνε για γερή κονόμα», αφού έχουν ήδη κυκλοφορήσει 50.000 αντίτυπα. Γνωστοποίησε δε την πρόθεση της Κ. Γκρέυ να διεκδικήσει αποζημίωση 200 εκατ. δρχ. για ηθική βλάβη, με αγωγή που θα καταθέσει στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω βιβλίο είναι συνέχεια ενός προηγούμενου με θέμα τη ζωή του Στ. Καζαντζίδη και αναφέρεται κυρίως στις προσωπικές σχέσεις του τραγουδιστή με άλλους καλλιτέχνες, με τρόπο όμως ιδιαίτερα μειωτικό και προσβλητικό γι' αυτούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ