Σάββατο 18 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Κυβερνητικές ευθύνες για την απαξίωση

Τεράστιες ευθύνες φέρουν κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΤΕ, για την απαξίωση καίριων μονάδων του Οργανισμού. Φαίνονται, μάλιστα, και από τα όσα αναφέρει η ίδια η διοίκηση, για να δικαιολογήσει νεότερο κρούσμα υποβάθμισης τμήματος της Επιχείρησης.

Η διοίκηση του ΟΤΕ προσπάθησε, χτες, με ανακοίνωση, να απαντήσει στα δημοσιεύματα ορισμένων εφημερίδων - και στον αρχηγό της ΝΔ που τα χρησιμοποίησε στο πλαίσιο της διαπλοκολογίας. Δημοσιεύματα, που επιχείρησαν να παρουσιάσουν ως σκάνδαλο μια συνηθισμένη ανάθεση εκτυπωτικού έργου εκτός Οργανισμού. Δεν μπόρεσε όμως να αποποιηθεί των ευθυνών της, για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει την εκτυπωτική μονάδα του ΟΤΕ, στη Διεύθυνση Τηλεφωνικών Καταλόγων (εκτυπώνει τους καταλόγους και το «Χρυσό Οδηγό»).

Το 1998 επένδυσε 3,5 δισ. δρχ. για αγορά μηχανημάτων για το εργοστάσιο. Και όμως, αναθέτει μέρος των εκτυπώσεων αλλού. Η διοίκηση επικαλείται λόγους, όπως αύξηση του εκδοτικού έργου, περιορισμού του κύκλου εκδόσεων κ.ά. Ωστόσο ούτε η ίδια δεν μπορεί να αποφύγει την αναφορά στην έλλειψη του ειδικού χαρτιού που απαιτείται για την έκδοση τηλεφωνικών καταλόγων. Ελλειψη για την οποία ευθύνεται, καθώς εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι δεν εξασφάλισε τον αναγκαίο όγκο.

Επίσης, δεν μπόρεσε να αποφύγει την αναφορά στη μείωση του προσωπικού της μονάδας λόγω συνταξιοδοτήσεων, από περίπου 200 άτομα το 1996, σε 100 το 2000. Τις συνταξιοδοτήσεις, όμως, προωθεί η ίδια η διοίκηση του ΟΤΕ, στο πλαίσιο του «λιγότερου κράτους» που επιδιώκει η κυβέρνηση. Μάλιστα, η διοίκηση συνεχίζει πρόγραμμα «πρόωρης εθελούσιας αποχώρησης», βάσει του οποίου φέτος υπέβαλαν αίτηση αποχώρησης 2.075 εργαζόμενοι.

Το 1999 αποχώρησαν 537 εργαζόμενοι και προσλήφθηκαν μόλις 200. Η μείωση προσωπικού την τελευταία πενταετία ήταν 12,2%. Στα τέλη του 2000, σύμφωνα με τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, η μείωση θα είναι μεγαλύτερη του 18%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ