Σάββατο 18 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Σπασμωδικές κινήσεις για το κυκλοφοριακό

«Σπασμωδικές κινήσεις για το κυκλοφοριακό και πρόσχημα τσιμεντοποίησης» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Πειραιάς Αναγέννηση» τα τελευταία μέτρα της Τροχαίας Πειραιά. «Δεν μπορούν παρά να χαρακτηριστούν σαν μια σπασμωδική κίνηση, για να μην την αποκαλέσουμε εισπρακτικής πολιτικής», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Κανένα κατασταλτικό μέτρο, συνεχίζει, όσο συνεπές και να είναι, δεν έχει νόημα αν δεν είναι στοιχείο και μάλιστα όχι από τα σπουδαιότερα μιας συνεπούς φιλολαϊκής κυκλοφοριακής πολιτικής. Η Κίνησή μας επαναλαμβάνει τη θέση της που είναι και η μόνη που αντέχει στη ζωή και συμβαδίζει με απόψεις ειδικών επιστημόνων, αλλά και με αυτό που γίνεται σε κράτη που έχουν από καιρό λύσει τέτοια προβλήματα, παρά την πολύ μεγαλύτερη από μας διάθεση των ΙΧ. Για το κυκλοφοριακό πιστεύοντας στο δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών, με καθοριστική παρέμβαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά χωρίς οικονομική επιβάρυνση, θα συνεχίσουμε να απαιτούμε λύσεις με κύριο βάρος στη φροντίδα για φτηνές συγκοινωνίες, στη βελτίωση και αύξηση της αξιοπιστίας τους, πράγματα που μπορούν να γίνουν μόνο με τη δημιουργία Ενιαίου Δημόσιου Φορέα για όλα τα μέσα συγκοινωνίας».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Σαν άμεσους στόχους προτείνουν με την εξασφάλιση ανεμπόδιστης αποκλειστικής διόδου μέσων μεταφοράς στις διαδρομές που παρατηρείται κυκλοφοριακή συμφόρηση και ανεμπόδιστη σύνδεση Ηλεκτρικού - Πάρκινγκ Φαλήρου με το κέντρο του Πειραιά σε τακτικά και πολύ πυκνά διαστήματα. Δημόσια γκαράζ πρέπει να γίνουν μόσο στις εισόδους της πόλης (Αγ. Διονύση, Ν. Φάληρο, Ρετσίνα, Πειραιώς) για αποσυμφόρηση του εσωτερικού της και λιγότερη ρύπανση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ