Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Πολύμορφη δράση και στη Δυτική Ελλάδα

Κόντρα σε συμβιβασμένες πλειοψηφίες, οι εργαζόμενοι υπογράφουν για να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις με θέμα την απεργία

Με τον πήχη να έχει μπει ψηλά δουλεύουν μπροστά στην απεργία και στη Δυτική Ελλάδα. Καμία καθυστέρηση, καμία επανάπαυση, συνέχιση και ένταση του ανοίγματος μέσα στα εργοστάσια σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, ήταν το μήνυμα και της προχτεσινής σύσκεψης που έκανε η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ. Στη συζήτηση αναδείχθηκαν οι αντεργατικές πρακτικές σε μια σειρά χώρους που πρέπει να πάρουν απάντηση: Π.χ. απολύσεις στα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, προσπάθειες υποχρεωτικής άδειας και μεταφοράς προσωπικού στην SPAINTER, απλήρωτη εργασία στον ΑΚΜΩΝ. Αντίστοιχο σχεδιασμό έχουν οι ταξικές δυνάμεις και σε Κέρκυρα, Αρτα, Αγρίνιο κλπ., ενώ τη συμμετοχή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ αποφάσισε και το Συντονιστικό ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων.

Μέρα με τη μέρα αυξάνουν οι συμμετοχές στην απεργία και σε Πελοπόννησο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο. Αποφάσεις μεταξύ άλλων έχουν πάρει στην Αχαΐα τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Μετάλλου, Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές, Φαρμάκου, Τηλεπικοινωνιών και Νέων Τεχνολογιών, Ιματισμού, ΧΑΡΤΕΛΛΑΣ, «Λιντλ». Στη Μεσσηνία το Συνδικάτο Οικοδόμων και το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ. Ακόμα το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας μετά από Γενική Συνέλευση, ενώ την Κυριακή θα γίνει η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορίνθου. Στην Αρκαδία πάνω από 100 καθηγητές ζητούν με υπογραφές να γίνει ΓΣ με θέμα την απεργία, ενώ στον προγραμματισμό έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ αναγκάστηκε και το ΕΚ Τρίπολης. Αντίστοιχα, στη Ζάκυνθο κόντρα στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες στα ΕΛΤΑ οι εργαζόμενοι συγκέντρωσαν υπογραφές για να γίνει Γενική Συνέλευση με θέμα την απεργία.

Τη στήριξή του στην απεργία δηλώνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου, ενώ αποφάσεις έχουν πάρει μεταξύ άλλων τα Συνδικάτα Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, Οικοδόμων, αλλά και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κεφαλονιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ