Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Χτίζεται ωσάν νέο ... γεφύρι της Αρτας

Σε «γεφύρι της Αρτας» έχει μετατραπεί η υπόθεση με το νέο νοσοκομείο της Κέρκυρας, αφού από το 2000 μέχρι σήμερα η αποπεράτωσή του και η λειτουργία του έχει εξαγγελθεί πολλές φορές από τις εκάστοτε κυβερνήσεις αλλά κανένας δεν ξέρει πότε επιτέλους θα λειτουργήσει. Το θέμα έφερε για πολλοστή φορά στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Χαραλάμπους ζητώντας μια υπεύθυνη απάντηση για το πότε θα αρχίσει η λειτουργία του νοσοκομείου.

Απαντώντας η υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι το έργο του νέου γενικού νοσοκομείου της Κέρκυρας βρίσκεται πλέον σε διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης περαίωσης, καθώς οι σχετικές οικοδομικές και άλλες εργασίες κατασκευής του έχουν ολοκληρωθεί από τα τέλη του καλοκαιριού. Για την προμήθεια του ιατρικού και του υπόλοιπου εξοπλισμού είπε ότι αυτή ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου και στις αρχές Γενάρη θα εγκατασταθεί και ο μαγνητικός τομογράφος ενώ θα προχωρήσει και η κατασκευή ψυχιατρικής κλινικής.

Μιλάμε για ένα καινούργιο νοσοκομείο που εδώ και 20 χρόνια κτίζεται και κάθε χρόνο παραδίδεται και λειτουργεί την ίδια στιγμή που ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι οικοδομικές εργασίες, τόνισε στην παρέμβασή του ο Χ. Χαραλάμπους και υπογράμμισε: «Οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ πάντα έβρισκαν κάποια δικαιολογία και έλεγαν ότι φταίνε κάποιοι άλλοι εκτός από αυτούς. Εκτός από την πολιτική τους για την υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ, την εμπορευματοποίησή του και την ιδιωτικοποίησή του».

Αυτή τη στιγμή στην Κέρκυρα, είπε ο βουλευτής, χτίζεται και τελειώνει μέσα σε τρία χρόνια υπερσύγχρονη ιδιωτική κλινική όταν το καινούργιο κρατικό νοσοκομείο εδώ και είκοσι χρόνια πάντα κάπου σκαλώνει. Το νοσοκομείο, κατέληξε, για να λειτουργήσει χρειάζεται τουλάχιστον 900 άτομα και η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει πότε θα τους προσλάβει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ