Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ»
Δράση με θέσεις και αγώνες

Το μεγάλο χάσμα ανάμεσα στις θέσεις της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων» (ΑΣΕ) και στις θέσεις όλων των άλλων παρατάξεων και συνδυασμών, αναδείχτηκε στην πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για την εκλογή προεδρείου. Οι σύμβουλοι της ΑΣΕ απείχαν από τις ψηφοφορίες για τις θέσεις του προεδρείου, αν και παρέμειναν στη συνεδρίαση για να διατυπώσουν τις θέσεις τους για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για την πρόταση του ΣΕΛΠΕ περί ανοίγματος των καταστημάτων μια επιπλέον Κυριακή και για το Ασφαλιστικό.

Η ΑΣΕ γνωστοποίησε «ότι δεν έχει κανένα λόγο και δε θέλει να συμμετέχει σε υπεύθυνο για τα προβλήματά μας προεδρείο», σε αντίθεση με τις άλλες δύο παρατάξεις που ζήτησαν συμμετοχή σε αυτό. Τονίζοντας ότι «δε θέλει καρέκλες γιατί έχει συνδικαλιστικές θέσεις», επισήμανε ότι: Τα προεδρεία της ΕΣΕΕ αποτελούν το σκληρό πυρήνα και τον απόλυτο εκφραστή των θέσεων, απόψεων και στοχεύσεων της πλειοψηφίας. Το προεδρείο της ΕΣΕΕ έχει υποκαταστήσει το ΔΣ, διαθέτει υπερεξουσίες και λειτουργεί σαν ιερατείο. Η ΑΣΕ θυμίζοντας τη θέση της για απογύμνωσή του από υπερεξουσίες, τόνισε την ευθύνη γι' αυτό όλων των άλλων συνδυασμών που τη σχετική της πρόταση την καταψήφισαν στο προηγούμενο ΔΣ.

Επίσης, προκάλεσε τους άλλους συνδυασμούς, που με τους ίδιους επικεφαλής μετείχαν σε προεδρεία στο προηγούμενο ΔΣ, να αναλογιστούν αν ωφέλησαν τους μικρούς εμπόρους και αν διαφοροποιήθηκαν έστω μία φορά από την πλειοψηφία. Τόνισε ότι συγκρούονται δύο λογικές στο συνδικαλιστικό κίνημα, αναφέροντας τις θέσεις και αντιθέσεις της με τους άλλους 3 συνδυασμούς.

Η ΑΣΕ σημειώνει ότι θα είναι απόλυτη η αντιπαράθεσή της με απόψεις ενάντια στα συμφέροντα των μικρών εμπόρων και ότι η προοπτική βρίσκεται στον αγώνα και τη συσπείρωση για την ανατροπή των πολιτικών που κλείνουν τα μαγαζιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ