Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μετά την κινδυνολογία έρχονται τα μέτρα...

Συνεχίζονται οι διεργασίες για τη λήψη νέων σκληρών μέτρων

Σταθερά και μεθοδικά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εκμεταλλευόμενη τις πιέσεις που ασκούνται από την ΕΕ και φορείς της ολιγαρχίας της χώρας, στρώνει το έδαφος για τη λήψη νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, στο όνομα της μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Μέτρα, τα οποία δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν ακόμα και τις επόμενες μέρες.

Ο πήχης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έχει τεθεί πολύ ψηλά, καθώς πυκνώνουν οι φωνές που ζητούν η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιρλανδίας. Ως γνωστόν, ο άλλοτε «κελτικός τίγρης», η χώρα που τη δεκαετία του '90 είχε γίνει έδρα ξένων πολυεθνικών επενδύσεων και την οποία όλοι παρουσίαζαν ως παράδειγμα προς μίμηση, στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και η κυβέρνησή της ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες σκληρά μέτρα, και μείωση των μισθών, με αποτέλεσμα να αποσπάσει ευνοϊκά σχόλια από τους κοινοτικούς αξιωματούχους. οι οποίοι πλέον την εμφανίζουν ως χώρα πρότυπο για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος και από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, συνεχίστηκε και χτες ο βομβαρδισμός δηλώσεων ξένων παραγόντων, οι οποίοι εξακολουθούν να ασχολούνται με το ...«ελληνικό πρόβλημα» και τους τρόπους αντιμετώπισής του. Η τακτική που ακολουθούν είναι αυτή του καρότου και του μαστιγίου, με τις απειλές να διαδέχονται τις υποδείξεις. Ολες όμως κατατείνουν στο ίδιο συμπέρασμα και την ίδια εκτίμηση. Οτι η Ελλάδα, μπροστά στη δύσκολη αυτή κατάσταση που αντιμετωπίζει, πρέπει να προχωρήσει εσπευσμένα στη λήψη νέων σκληρών μέτρων. Υπομνήσεις, οι οποίες βολεύουν μια χαρά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία τις χρησιμοποιεί προκειμένου να δικαιολογήσει τη νέα αντιλαϊκή επέλαση. Αλλωστε, η δραματοποίηση της κατάστασης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος μίλησε για ...κίνδυνο απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, στον ίδιο στόχο αποσκοπεί. Στον εκφοβισμό, στην άμβλυνση των αντιστάσεων των εργαζομένων, στην αδρανοποίηση και παθητικοποίησή τους, ώστε η κυβέρνηση να προωθήσει απρόσκοπτα τις αντιλαϊκές της επιλογές.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ευρωπαϊκές εφημερίδες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζ. Κ. Τρισέ, αναφερόμενος στη χώρα μας δήλωσε ότι «δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης είμαι πεπεισμένος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει τα απαραίτητα και γενναία μέτρα στο άμεσο μέλλον».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ, Ζ. Κ. Γιούνκερ, στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη, ανέφερε ότι τα περιθώρια του ελληνικού προϋπολογισμού έχουν εξαντληθεί και η κυβέρνηση της χώρας θα λάβει μέτρα για την ομαλή εκτέλεσή του... Πρόσθεσε, δε, ότι η Ελλάδα δε χρειάζεται να λάβει οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση, γιατί δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ