Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι μικροί επαγγελματίες δε θα αντέξουν

-- Αναφερθήκατε στη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου στο 45% και είπατε ότι η φορολόγηση ορισμένων μεσαίων στρωμάτων και λίγα έσοδα θα αποδώσει, αλλά και θα συμβάλει στην επιδείνωση της θέσης τους. Μια διευκρίνηση.

-- Η κυβέρνηση λέει: Οι υδραυλικοί, οι δικηγόροι και άλλοι φοροδιαφεύγουν. Κάποιοι φοροδιαφεύγουν, δε θα βγω εγώ υπερασπίστρια. Προσέξτε όμως: Υπάρχουν ορισμένα τμήματα τα οποία μπορούν να επιβιώσουν φοροδιαφεύγοντας, διότι η τάση είναι να συγκεντρώνονται σε λίγα χέρια, να διαμορφώνονται εταιρείες και οι υδραυλικοί θα γίνουν υπάλληλοι αυτών των εταιρειών. Αυτή είναι η τάση. Χτυπώντας λοιπόν αυτά τα στρώματα, μερικοί από αυτούς δε θα αντέξουν.

Γιατί κάνει την απελευθέρωση των επαγγελμάτων; Θα εμφανιστούν οι μεγάλες εταιρείες και αυτοί θα γίνουν υπάλληλοι. Εμείς αυτό που ζητάμε από αυτά τα μεσαία στρώματα, τους ελευθεροεπαγγελματίες, είναι να συνειδητοποιήσουν ότι δε λύνουν τα προβλήματά τους με τη φοροδιαφυγή. Η τάση είναι να παίρνουν όλο και μικρότερο μερίδιο της αγοράς. Υπάρχει αυτή η φοροδιαφυγή και αυτά τα ήξεραν οι κυβερνήσεις γιατί με αυτό τον τρόπο άμβλυναν τις αντιθέσεις.

Αλλά και ένα μέρος τους πρέπει να καταλάβει ότι φοροδιαφεύγοντας - και που τώρα τους εκθέτουν γι' αυτό στην κοινή γνώμη - δε λύνουν το πρόβλημά τους, το μεγάλο ψάρι θα τους φάει και από τη μια μεριά η κλασική πελατεία που έχουν όλο και λιγότερο θα μπορεί να αγοράζει υλικά ή υπηρεσίες από αυτούς. Η λύση είναι να παλέψουν για άλλου είδους ανάπτυξη στην οικονομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ