Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Αντικομμουνιστικός οχετός για να φοβίσουν το κίνημα

Την έχθρα τους για την εργατική τάξη, τα δικαιώματα και τους αγώνες της εκδήλωσαν χτες οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου με αφορμή τη συμβολική κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών από το ΠΑΜΕ

Τα πιο αισχρά αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά φαίνεται πως ενεργοποιούν οι κλιμακούμενοι αγώνες της εργατικής τάξης, όπως έγκαιρα είχε προειδοποιήσει το ΚΚΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο στελέχη της κυβέρνησης, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισαν τη χτεσινή συμβολική κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών από το ΠΑΜΕ. Βγάζοντας όλη τους την έχθρα για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους κομμουνιστές που δρουν μέσα από τις γραμμές του, με μια φωνή απαίτησαν να υποστείλουν οι εργαζόμενοι τις σημαίες των αγώνων και να αναφωνήσουν προς την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τα κόμματά του «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω».

Προκλητικότερος όλων ήταν χτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βουλευτής της ΝΔ. Από το στούντιο της πρωινής εκπομπής της ΝΕΤ, με επιμονή απαίτησε επανειλημμένα «να σας πετάξουν έξω από υπουργείο επειδή καταλύετε την έννομη τάξη», υποστήριξε ότι το ΚΚΕ κινείται εκτός της νομιμότητας και έθεσε θέμα αποπομπής του από τη Βουλή, λέγοντας πως «αν δε συμφωνείτε με τους αστικούς νόμους να φύγετε από το Κοινοβούλιο».

Την «πάσα» του Μητσοτάκη άρπαξε ο επίσης καλεσμένος στην ίδια εκπομπή αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Π. Μπεγλίτης, ο οποίος αναρωτήθηκε με νόημα πώς γίνεται «ένα κόμμα του 6%» - όπως είπε - να θέλει να επιβάλει την άποψή του. Αμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλου, ο οποίος έδωσε πληρωμένη απάντηση στους συνεταίρους της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό τους στόχο, που δεν είναι άλλος από το χτύπημα του ίδιου του εργατικού λαϊκού κινήματος, όταν αυτό αμφισβητεί και αντιπαλεύει τον πυρήνα της ενιαίας αντιδραστικής στρατηγικής τους.

Παρόμοιο σκηνικό στήθηκε και στην αντίστοιχη πρωινή εκπομπή του «Αλτερ». Η απευθείας σύνδεση με το χώρο της συμβολικής κατάληψης και η τοποθέτηση του Χρ. Κατσώτη, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αποτέλεσε κόκκινο πανί για τους εκπροσώπους του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΠΑΣΟΚ. Στην προκειμένη περίπτωση, μάλιστα, ο Α. Γεωργιάδης ανέλαβε να καθαρίσει για λογαριασμό όλων, κερδίζοντας το χαμόγελο επιδοκιμασίας του Χρ. Πρωτόπαππα που εκπροσωπούσε το ΠΑΣΟΚ στο ίδιο τραπέζι.

Σε κατάσταση αλλοφροσύνης, ο γραμματέας της ΚΕ του ΛΑ.Ο.Σ. προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις, καλώντας το ΠΑΜΕ να «αφήσει τα μαγαζιά του κέντρου να λειτουργήσουν την περίοδο των γιορτών και να σταματήσει τις κινητοποιήσεις για να μη γίνουν απολύσεις». Σε άλλο σημείο και καθώς αδυνατούσε να αντιπαρατεθεί με πολιτικά επιχειρήματα σε όσα του απαντούσε το στέλεχος του ΠΑΜΕ, κατέφυγε στον ωμό αντικομμουνισμό, βρίζοντας τα στελέχη του ΚΚΕ και του ταξικού κινήματος.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, στέλεχος της ΝΔ και νομάρχης Θεσσαλονίκης, δήλωνε το πρωί στο MEGA, εκφράζοντας τη γενικότερη ανησυχία της αστικής τάξης, την οποία υπηρετεί αυτός και το κόμμα του: «Ο "πολιτικός στρατός" της Ελλάδας είναι έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Πώς θα δουλέψει το κράτος με τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις; Χρειάζεται μια συναίνεση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητικότητα και διεργασίες σε όλο το φάσμα(2017-01-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-01-17 00:00:00.0)
Εξαπέλυσε νέα επίθεση στους αγώνες(2010-05-21 00:00:00.0)
Στο πόδι οι εργαζόμενοι από 30 χώρους δουλειάς!(2008-09-17 00:00:00.0)
Μεθοδευμένη η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης(2003-09-30 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις - κινητοποιήσεις για την παιδεία(1997-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ