Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕ ΔΙΚΗ ΕΦΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Μεθοδευμένη η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
  • Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Δικαιοσύνης
  • Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Μεθοδευμένη προσπάθεια για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων αποτελεί η παραπομπή σε δίκη των εφτά στελεχών του ταξικού κινήματος, σημειώνει σε Επίκαιρη Ερώτησή του, προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εργασίας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος.

Υπενθυμίζουμε ότι τα εφτά μέλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος κατηγορούνται για την κατάληψη του υπουργείου Εργασίας στις 5 Απρίλη του 2001, στην οποία πρωτοστάτησαν οικοδόμοι και στελέχη του ΠΑΜΕ απ' όλους τους κλάδους. Η κατάληψη αυτή αποτελούσε μέρος των πολύμορφων αγωνιστικών δράσεων του ΠΑΜΕ για την οργάνωση και όξυνση του ταξικού αγώνα των εργαζομένων, για την υπεράσπιση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης σημειώνεται:

«Την ώρα που η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στα εργατικά δικαιώματα και προσφέρει "γην και ύδωρ" στο μεγάλο κεφάλαιο, εντείνεται η πολιτική του αυταρχισμού και της καταστολής. Με κυβερνητικές ευθύνες, στις 6 Οκτώβρη, παραπέμπονται σε δίκη εφτά (7) στελέχη του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, το οποίο, ανταποκρινόμενο στη θέληση των εργαζομένων, χρησιμοποίησε τη μορφή της συμβολικής κατάληψης και άλλες μορφές πάλης, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του αγώνα κατά των αντιασφαλιστικών κυβερνητικών μέτρων, για την υπεράσπιση των κοινωνικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Πρόκειται για μια μεθοδευμένη προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων, που προκαλεί έντονες εργατικές αντιδράσεις.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί, αν επιμένουν στον κυβερνητικό αντιδημοκρατικό κατήφορο και αν θα συνεχίσουν τις διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστών.».

Να σταματήσουν οι διώξεις

Την απαίτηση να σταματήσουν οι διώξεις έχει διατυπώσει ήδη το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του, στην οποία επισημαίνει ότι «όσο θα βαθαίνει η αντιλαϊκή πολιτική, τόσο η κρατική τρομοκρατία και η καταστολή θα αποτελούν το βασικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ σε βάρος της εργατικής τάξης. Ομως, καμιά κρατική εξουσία και κανένας αντιδραστικός μηχανισμός δεν μπορεί να βάλει στο "χέρι" το ΠΑΜΕ. Κανένας δε θα μπορέσει να εμποδίσει τις ζωντανές δυνάμεις του εργατικού κινήματος στο να αξιοποιούν κάθε φορά τις μορφές πάλης που θα εξυπηρετούν στη συγκεκριμένη στιγμή το κίνημα και την εργατική τάξη» και καταλήγει, καλώντας την εργατική τάξη «να υπερασπίσει μαχητικά το ΠΑΜΕ και τη δράση του. Να υπερασπίσει όλα εκείνα τα Συνδικάτα, που με συνέπεια πορεύονται στη γραμμή της ταξικής πάλης».

Ενα από τα πρώτα βήματα αντίστασης με αφορμή τη νέα μαζική δίωξη είναι η παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αύριο στις 12 το μεσημέρι, που οργανώνουν οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Την προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τους συνδικαλιστικούς αγώνες καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κεφαλλονιάς και Ιθάκης. «Καμία κρατική εξουσία - σημειώνει - δεν μπορεί να εμποδίσει τους εργαζόμενους, να αγωνίζονται για να υπερασπίζουν και για να ικανοποιούν τις βασικές βιοτικές και κοινωνικές τους ανάγκες, που σήμερα προσπαθούν οργανωμένα τα μονοπώλια, οι εργοδότες και τα κέντρα εξουσίας να τσαλαπατήσουν και να ισοπεδώσουν. Η εργατική τάξη θα αντισταθεί και θα αντιπαλέψει αυτές τις τακτικές, γιατί δεν μπαίνει ποτέ στο περιθώριο».

Την κυβέρνηση και την εργοδοσία, που παραπέμπει σε δίκη εφτά συνδικαλιστές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων των ΟΤΑ. Καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας αύριο, Τετάρτη, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, να υπερασπίσουν μαχητικά το ΠΑΜΕ και τη δράση του, να καταγγείλουν αυτές τις αντιδραστικές και αυταρχικές ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ