Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ - «ΤΡΙΚΟΛΑΝ»
Πανεργατική ασπίδα αλληλεγγύης

Την Τετάρτη, στις 11 π.μ., έξω από το εργοστάσιο

Σταθεροί στη γραμμή «καμιά απόλυση, καμιά χαμένη θέση εργασίας, να μην κλείσει το εργοστάσιο», παρέμειναν οι εργαζόμενοι της «Τρικολάν» στη Νάουσα, ύστερα και από την τριμερή συνάντηση που είχαν χτες το πρωί στη Βέροια με την Επιθεώρηση Εργασίας και εκπροσώπους του Ομίλου «Κλωνατέξ», στον οποίο ανήκει το εργοστάσιο. Από την πλευρά της εργοδοσίας, ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης επανέλαβε την πρόθεση της εταιρίας να κλείσει το τμήμα τροφοδοσίας και κοπής στο εργοστάσιο της Νάουσας, ισχυριζόμενος, μάλιστα, ότι η διατήρηση των δυο τμημάτων ζημιώνει την επιχείρηση.

Την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στην «Τρικολάν» πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί, ενώ στις 11 προγραμματίζεται πανναουσαϊκή πανεργατική συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο, ύστερα από απόφαση και του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. Την ερχόμενη Τρίτη και σε περίπτωση που η εργοδοσία δεν ανακαλέσει τα σχέδιά της, οι εργαζόμενοι της «Τρικολάν» θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, ενώ από το ΕΚΝ έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η άμεση κινητοποίηση των εργαζομένων από την αρχή κιόλας της προηγούμενης βδομάδας θορύβησε την εργοδοσία, η οποία δεν ανακοίνωσε χτες τις πρώτες απολύσεις, όπως αναμενόταν. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και ετοιμάζονται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους σε περίπτωση που ανακοινωθεί έστω και μια απόλυση.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της «Τρικολάν», θα συμμετέχουν και οι συνάδελφοί τους από όλα τα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας της περιοχής, ύστερα από απόφαση των εργοστασιακών σωματείων. Η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της «Τρικολάν» διευρύνεται μέρα με τη μέρα, με αποφάσεις σωματείων από όλους τους παραγωγικούς κλάδους της πόλης.

Στον αντίποδα της έμπρακτης αλληλεγγύης στον αγώνα των εργατών, βρίσκεται ο δήμαρχος της πόλης Α. Καραμπατζός, ο οποίος, παρά την προσπάθειά του να πείσει για το αντίθετο, υπονομεύει συνειδητά την ογκούμενη αντίδραση των εργαζομένων, προπαγανδίζοντας την ένταξη της Νάουσας στη Δ` Ζώνη αναπτυξιακών κινήτρων ως τη μοναδική διέξοδο από το τετελεσμένο που δημιουργεί η απόφαση της εταιρίας να κλείσει το εργοστάσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ